«ПОЛЕТЕХНІКА» стала відкритим інноваційним майданчиком для практичного заняття студентів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології

17 квітня 2024 року
  Для забезпечення професійного самовизначення магістри 1 року навчання спеціальності 202 «Захист та карантин рослин» та члени наукового гуртка «Фіто – наше життя» побували на виїзному практичному занятті в компанії «ПОЛЕТЕХНІКА».

  Набуття практичних навичок фахівців із захисту та карантину рослин проводилося в рамках вивчення дисциплін «Комплексні системи захисту с.-г. культур від хвороб», «Управління чисельністю комах-фітофагів», «Управління чисельністю бур’янів в агрофітоценозах», «Біобезпека та безпека праці в захисті рослин», «Знезараження сільськогосподарської продукції», «Логістика і комунікації у захисті рослин», «Економіка і організація аграрного сервісу».

 

  «ПОЛЕТЕХНІКА» — провідна компанія в Україні, що пропонує сучасну техніку для аграріїв від світових виробників. Майже 10% усієї площі України, а це близько 6 млн. га української землі, обробляються технікою компанії. Крім того успішно реалізуються технології, які пропонує компанія «ПОЛЕТЕХНІКА». Серед партнерів компанії такі бренди, як New Holland, Stara, Horsch, Merlo, Zaffrani, Valentini, Capello, Salford. Компанія «ПОЛЕТЕХНІКА» надає клієнтам повний спектр технічних рішень та послуг, в першу чергу забезпечуючи аграріїв найсучаснішою технікою від світових виробників. Подальший розвиток сільськогосподарського виробництва неможливий без використання високоефективних ресурсозберігаючих технологій, що і мінімізують шкоду на навколишнє середовищє, і є економічно вигідними. Сучасне аграрне виробництво передбачає обов'язкове використання інформаційних технологій з метою якісної інтенсифікації сільського господарства.

 

  Під час виїзного практичного заняття представники компанії ознайомили студентів та викладачів із великою кількістю сільськогосподарської техніки, яку, до речі, можна було особисто «випробувати», показали ремонтний цех, пояснили як працюють новітні види комбайнів, культиваторів, тракторів та техніка для захисту рослин. Варто відзначити, що ми мали можливість не тільки спостерігати за виконанням робіт, а й брати участь у деяких з них. Нашим студентам було цікаво спробувати себе в якості оператора складної техніки – новітнього обприскувача із електронним управлінням. Також студенти скористались можливістю прийняти участь в заправці обприскувача препаратами для проведення обробок в польових умовах.

 

 

 

  Компанія «ПОЛЕТЕХНІКА» забезпечує агровиробників якісним посівним матеріалом різних сільськогосподарських культур, засобами захисту рослин та мікродобривами. Студенти в польових умовах ознайомились із роботою посівного комплексу, що проводив посів соняшнику разом із удобренням.
  В рамках програми виїзного заняття студенти і викладачі відвідали складські приміщення компанії, які є одними із найбільших в Україні для зберігання продукції. Партнерами компанії є найвідоміші фірми — Syngenta, RoundUp, BASF, Limagrain, YARA, Агрохімічні технології, FMC. Девіз компанії: «Працюємо на результат — ваші найвищі врожаї».

 

 

 

 

  Виїзне практичне заняття було дуже цікавим. насиченим та необхідним для якісної професійної підготовки студентів освітніх програм «Захист рослин», «Карантин рослин» ОС «Магістр» спеціальності «Захист та карантин рослин». Спеціалісти компанії не тільки вміло представили техніку та виробничі процеси, а також ділилися своїм досвідом та відповідали на всі наші запитання.
  Щиро вдячні компанії «ПОЛЕТЕХНІКА» за гостинність та можливість ознайомитись із найновітнішими моделями сільгосптехніки та прогресивними технологіями вирощування та захисту сільськогосподарських культур.

 

Ольга Дмитрієва,
доцент кафедри ентомології, інтегрованого захисту
та карантину рослин

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook