«Біда від ніжного серця», яка принесла задоволення і позитив

2 квітня 2024 року
  Відзначаючи  Міжнародний день театру,  народний театр «Березіль», звісно, не міг не підготувати для своїх глядачів щось новеньке і цікаве. Актори і художній керівник намагались знайти нейтральну тематику із позитивним змістом, тому вибір зупинився на легкій комедії, події якої відбуваються у США десь в 20-х роках минулого століття, де син мільйонера не може визначитись, кого з трьох красунь-дівчат взяти за наречену.
  Акторами цього разу були лише першокурсники, тому сценічним майданчиком стала не вилика сцена актової зали, а студентський IQ-простір, але і там березілівцям вдалося створити атмосферу задоволення і позитиву.
  Глядачі, серед яких і студенти, і викладачі, і навіть їх діти співпереживали Алексові Лемлі (студент ГПФ Роман Лещенко) та його батькові Джорджеві (ой, двом «батькам» – Володимир Рудешко (МТФ) та Богдан Александров (ФЗРБіЕ), хвилювалися за долю Стейсі Даймон (студентка ГПФ Оксана Гаценко та  Ліна Онищук із ФЗРБіЕ), обирали між Мері Даймон (Вікторія Ратовська з ГПФ) і Кеті Кертіс (у її ролі були Софія Барбер (ФВМ) та Еля Галай (ФІТ),  намагалися зрозуміти і підтримати місіс Доллі Даймон (Анастасія Збруцька, МТФ) і Моллі Кертіс (Антоніна Попчук, ФЗРБіЕ), щиро раділи появі дворецького Джина (Ярослав Басич, МТФ).
  Ця п’єса Наталії Уварової отримала спецвідзнаку за майстерну адаптацію класичного твору на Першому Фестивалі Українського аматорського театру Theatre Day Fest. Впевнена, якщо б її побачили у виконанні наших аматорів, у неї було б ще безліч призів, бо вона - про нас із вами: про нелегкий вибір між великими грошима і коханою людиною, комфортом і друзями, швидкоплинним захопленням і справжнім коханням. А ще – про любов до театру, незважаючи на те, яку ти життєву стежину обрав, як от наші улюблені актори з народного театру «Березіль» під керівництвом старшого викладача кафедри культурології Наталії Тітенко

 
Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook