До Немішаєвського фахового коледжу завітали поважні гості з країни, де сходить сонце

1 квітня 2024 року
  До ВСП «Немішаївський фаховий коледж» у рамках дружнього візиту завітала делегація з Японського агентства міжнародного співробітництва JICA в особі директора відділу економічного розвитку Mr. Yoji Matsui Йодзі МАЦУЇ та заступника генерального директора, відділу економічного розвитку Mr. Hitoshi Fujiie Хітоші ФУДЗІЄ разом із представниками Міністерства аграрної політики та продовольства України.

  Міністерство представляли: заступник Міністра Віталій ГОЛОВНЯ, в.о. директора Департаменту правового забезпечення Вікторія ШУМЕЙКО, начальник відділу координації міжнародної технічної допомоги Поліна ІВАЩЕНКО, головний спеціаліст відділу координації міжнародної технічної допомоги Вікторія ЛОСТІК.
  Педагогічний та студентський колективи радо зустріли шановних гостей та за доброю українською традицією піднесли хліб-сіль.

  З вітальним словом виступив директор коледжу Володимир АЛЬОХІН, від імені усього колективу щиросердечно подякував за отриману від народу Японії сільськогосподарську техніку і обладнання та висловив надію про подальшу дружню співпрацю.
  Директор зауважив, що не дивлячись на тяжкі умови в країні, коледж постійно розвивається і готовий вислухати всі зауваження від меценатів аби вдосконалюватися та працювати ще краще.

  Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віталій ГОЛОВНЯ зазначив, що освіта в сучасному світі – це інвестиції у майбутнє. Освіта під час війни надзвичайно важлива, адже зберігати напрацьований потенціал і розвивати його – це своєрідна робота в тилу. Пан Віталій подякував освітянам, які впродовж п’ятьох років відновлюють освіту, маючи виклики «ковід+війна» та продовжують ефективно надавати знання. Наголосив, що для уряду країни освіта є одним з пріоритетів, тому і приділяє особливу увагу розвитку майбутнього аграрного сектору, так як Україна є гарантом продовольчої безпеки у світі: «векторний ланцюжок: освіта – технології – виробництво – продовольча безпека є для нас найголовнішим. Тому велика подяка нашим гостям за надану допомогу».

  Директор відділу економічного розвитку, JICA Йодзі МАЦУЇ зазначив, що відвідує нашу країну вперше. Приємно вражений теплим прийомом. Візит до коледжу, викликаний метою проінспектувати використання обладнання, яке подарували раніше і обговорити ще один проєкт «Одна ціль – хотіли б побачити як ви використовуєте надане нами обладнання. Інша – новий проєкт з Мінагрополітики в галузі землеробства і садівництва, цим самим надавши допомогу фермерству України».
  Пан Йодзі МАЦУЇ зазначив, що агропромисловий сектор дуже важливий як для України, так і для всього світу.
  Далі на меценатів чекала оглядова екскурсія територією закладу, яку провів особисто директор та ознайомив гостей з матеріально-технічною базою, зокрема навчально-виробничими лабораторіями та сучасним обладнанням.

 

  Приємно вражені і теплим прийомом, і досягненнями коледжу, представники Японського агентства міжнародного співробітництва JICA висловили впевненість у подальшій міжнародній співпраці, яка піде на користь і Україні, і Японії.

Олена Кищук
 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook