Колектив кафедри педагогіки гуртує юних науковців

1 квітня 2024 року
«Національний університет біоресурсів і природокористування України
є закладом дослідницького типу, який провадить освітню,
науково-дослідну, науково-інноваційну, навчально-виробничу
та інформаційно-консультаційну діяльність»
(із «Місії університету»)

 

  Кафедра педагогіки – одна із провідних кафедр гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України – є випусковою для спеціальності бакалаврського рівня підготовки 015.37 «Професійна освіта», спеціальностей магістерського рівня підготовки 011 «Педагогіка вищої школи» та 011 «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті».

  Колективом кафедри було започатковано проведення Всеукраїнської студентсько-учнівської науково-практичної конференції «Сучасна гуманітарна наука в інтерпретації молодих дослідників», яка цього року 28 березня проходила вшосте і об’єднала більше 340 учасників, які взяли участь у конференції у змішаному форматі. Метою конференції є залучення інтелектуально та творчо обдарованої учнівської молоді до науково-дослідницької, експериментальної роботи, створення умов для самореалізації юних науковців, оприлюднення результатів власних напрацювань не тільки здобувачів освіти різних спеціальностей у НУБіП, але і кращих випускників закладів загальної середньої освіти та передвищої фахової освіти Києва та всієї України, аби стати стартовою сходинкою для їх наукового та професійного зростання, залучити на навчання в університеті професійно орієнтованих абітурієнтів.

  Співорганізаторами конференції виступили заклади передвищої фахової освіти України: ВСП «Березоворудський фаховий коледж ПДАА», Дніпропетровський індустріально-педагогічний фаховий коледж, Київський професійно-педагогічний коледж ім. А. Макаренка, Фаховий коледж «Універсум» Київського університету ім. Б. Грінченка, Дніпровський фаховий педагогічний коледж КЗВО «Дніпровська академія непервної освіти» ДОР, Богуславський гуманітарний фаховий коледж ім. І. С. Нечуя-Левицького, ВСП «Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБіП України, КЗ «Прилуцький гуманітарно-педагогічний фаховий коледж ім. І. Франка» Чернігівської обласної ради та багато інших.

  Теплими словами привітала учасників конференції декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька – кандидат філософських наук, доцент, яка побажала юним дослідникам успіхів, творчого і наукового зростання та висловила сподівання, що у вересні місяці учасники конференції поповнять лави здобувачів освіти Національного університету біоресурсів і природокористування України – закладу вищої освіти, який посідає найвищі позиції у рейтингових списках університетів України і Європи.

  Із великим зацікавленням учасники зібрання слухали завідувача кафедри педагогіки Руслана Сопівника – доктора педагогічних наук, професора, який надав інформацію про особливості та можливості навчання за випусковими спеціальностями кафедри, ілюструючи власну розповідь фактами студентського життя: сучасні лекційні аудиторії, комфортні та зручні; оснащена за останнім словом техніки Лабораторія інформаційних технологій, заняття на базі якої викликають захоплення у студентів; можливість навчання за програмою подвійного диплома; захоплюючі екскурсії, конкурси, семінари, змагання; академічна мобільність та можливість наукового та професійного зростання тощо.

  Пізнавальним, цікавим, практично орієнтованим був виступ Олександра Подгаєцького – здобувача освіти магістерського рівня ОПП «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті», випускника ОПП «Професійна освіта», який розповів про широкі можливості працевлаштування для випускників кафедри на прикладі власного досвіду: можна поєднувати професійну діяльність у сфері освіти та у сфері агробізнесу. Випускниця цих же програм підготовки Маргарита Гулян розповіла учасникам наукового зібрання про можливості отримання подвійного диплома під час навчання у НУБіП України, стажування та навчання у закладах-партнерах, особливості набуття закордонного освітнього та професійного досвіду. Жвавий інтерес викликав виступ Романа Бабковича – керівника департаменту товарів для населення БТУ-ЦЕНТР, члена Клубу аграрного та освітньо-наукового консалтингу, аспіранта ОНП 011 «Освітні, педагогічні науки», який розповів присутнім про конкурентоспроможність випускників кафедри педагогіки на ринку праці, безмежні можливості кар’єрного зростання, самоосвіти, самовдосконалення і самореалізації.

  На конференції були присутні професори, доценти кафедри педагогіки (доктори пед. наук, професори Оксана Васюк, Ігор Буцик, Олекснадр Кучай, Валентина Мірошніченко; канд. пед. наук, доценти Світлана Виговська, Карина Саф’ян; канд.пед.наук, ст. викладач кафедри педагогіки Лідія Чередник, канд.пед.наук, асистент Ольга Сироєжко, асистенти Аліна Рахманіна, Василь Костинюк, Павло Андрусик та інш.), здобувачі освіти різних спеціальностей гуманітарно-педагогічного та інших факультетів. Серед доповідачів, крім здобувачів освіти НУБіП України – молоді дослідники з різних куточків України: Закарпаття, Тернопільщина, Рівненщина, Житомирщина, Полтавщина, Сумщина, Дніпропетровщина, Кіровоградщина і, звісно ж, Київщина.

  Серед тем, що стали предметом наукових пошуків – особливості освіти в Україні в умовах війни, надання безоплатної правової допомоги в умовах воєнного стану, проблематика впровадження STEM-освіти у період дистаційного та змішаного формату навчання, вплив суспільних подій на національну ідентичність, пам’ять та цінності.

  Зібрання пройшло в доброзичливій атмосфері наукового пошуку, виступи дослідників викликали живий інтерес в учасників, свідченням чого були запитання та обговорення порушених проблем. Хочеться побажати усім учасникам конференції подальших звершень, плідних наукових пошуків, а учням та студентам закладів передвищої фахової освіти – вдалої вступної кампанії та здійснення мрії стати студентом НУБіП!

 

 

Лідія Чередник,
старший викладач кафедри педагогіки

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook