Вшанували Великого Тараса

11 березня 2024 року
  Широка і насичена програма відзначення 210 річниці від дня народження Т.Г. Шевченко що реалізовувалась у базовому закладі університету 08 березня була продовжена наступного дня у Каневі. За ініціативи та безпосередньої особистої участі Голови наглядової ради університету М.В. Томенка делегація університету у складів проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергія Кваші, директора ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Сергія Михнюка, начальника відділу аспірантури Віталія Вакуленка, заступника декана гуманітарно-педагогічного факультету Богдана Назарова і співробітників та студентів НУБіП України відвідали Чернечу гору у місті Каневі.

 

  Зорганізована урочиста частина свята відкривалась виступом директорки музею Тараса Шевченка пані Валентини Коваленко. Тож делегація долучилась до мистецьких заходів урочистої події, зокрема літературно-мистецького кола “Блок пости Шевченкового слова”. До величних слів подяки великому Кобзарю спершу долучився Микола Томенко, потім виступ мав ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко, громадський діяч Юрій Бойко. Вшанувала своїм чарівним голосом та прекрасним співом всіх присутніх на святі народна артистка України Жанна Боднарук.

 

  Учасники свята відвідали унікальні експозиції музею “Кобзаря”, брали участь у круглому столі за участю поетів, письменників інших почесних запрошених гостей. За участю університетської делегації після завершення офіційної частини для охочих виступили переможці конкурсу читців “Слово вічне, слово невмируще” та хор “Наддніпряночка”.

  Підсумовуючи зазначимо, що упродовж цього дня на Тарасовій горі лунали пророчі та актуальні рядки видатного українського поета, людини незвичайної долі та неймовірного таланту.

Сергій Кваша,
проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook