Семінар-практикум з роботодавцями факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК «Секрети Флейвористики»

29 лютого 2024 року

    29 лютого 2024 року на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України відбувся семінар-практикум «Основи сенсорної оцінки м`ясних продуктів» з роботодавцями за участю телеканалу 1+1. 

 

   Спільно з фахівцями факультету та колегами Одеського національного технологічного університету в семінарі взяли участь керівники та технологи провідних вітчизняних компаній, зокрема, компанія Alma-Veko Food, ТОВ «Три ведмеді», «Favorite Food&Drinks», ПрАТ «Львівський холодокомбінат», ТОВ «Перятинський делікатес», ТОВ «Прем’єр», ТОВ «Сімекс-Прома», «Fozzy Group», ТОВ «Ватаг груп», ТОВ «Нова Зоря Дніпра», ТОВ «Мітфрост», ПрАТ «Компанія Ензим». В роботі семінару від телеканалу 1+1, з яким Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК плідно працює, взяв участь відомий експерт з якості Костянтин Грубич.

    Програма заходу передбачала навчання за наступними тематиками:

  • сенсорний аналіз: сучасний аналіз в харчовій промисловості; організація сучасного сенсорного аналізу: лабораторія, продукти, панель;
  • підготовка експертів; тести на визначення смакової чутливості;
  • секрети флейвористики;
  • вивчення допоміжних матеріалів сенсорного дослідження: аутентичні носії дескрипторів: природні, хімічні;
  • характеристика основних методів сенсорного дослідження;
  • розпізнавальні методи; сенсорна оцінка обраного продукту з використанням методу «А не А»; методи з використанням шкал і категорій; сенсорна оцінка обраного продукту (баловий метод).

  Навчання в рамках семінару дало змогу слухачам не  тільки вдосконалити свої сенсорні здібності як «вимірювального» пристрою, але й розвиток можливості моделювати органолептичні властивості м`ясних виробів в процесі розробки нових продуктів, враховуючи споживчі оцінки та очікування.

   Слухачі та спікери семінару висловлюють щиру вдячність керівництву університету, зокрема ректору Станіславу Ніколаєнку та декану факультету Ларисі Баль-Прилипко за надану можливість проводити такі заходи в сучасних лабораторіях, оснащених новітнім обладнанням.

До нових зустрічей! Слава НУБіП України!

Наталія Голембовська,

в.о. завідувачка кафедри технології 

м'ясних, рибних та морепродуктів 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook