Новий формат співпраці з ТОВ «АНДРЕАС ШТІЛЬ»

13 лютого 2024 року

    У Національному університеті біоресурсів і природокористування на базі навчальної лабораторії інженерно-технічного забезпечення лісового комплексу 08 лютого 2024 року відбулася робоча зустріч з генеральним директором ТОВ «АНДРЕАС ШТІЛЬ» в Україні Едуардом Д’яченко, керівником відділу технічного сервісу та запасних частин Петром Карповим, продукт-менеджерами Іваном Сугейко й Ігорем Мельником щодо розширення можливості практичного використання обладнання фірми STIHL, для презентації нових механізмів, проведення практичних занять, діагностики, ремонту, регулювання вузлів і агрегатів та обслуговування техніки для лісового і садово-паркового господарства.

    Директор ТОВ «АНДРЕАС ШТІЛЬ» в Україні Д’яченко Едуард розповів, що група компаній STIHL є розробником, виробником і продавцем моторизованих інструментів для лісового, сільського господарства й будівництва. Продукція STIHL реалізується виключно через спеціалізовану торгово-сервісну мережу, в яку входять 36 дистриб'юторські й маркетингові компанії, більш ніж 120 імпортерів і близько 45 тисяч дилерів у більш ніж 160 країнах світу. Із 1971 року STIHL є найбільш продаваною маркою бензопил у світі.

    Вже понад 90 років фірма STIHL задає тон у розвитку технологій конструювання і виробництва мотопил.
Продукція компанії STIHL відома в Україні з початку 90-х років. В 1994 році в Тернополі відкрилось представництво фірми STIHL. Завданням представництва було спостереження за розвитком українського ринку, а також вивчення перспектив продажу продукції STIHL в Україні.
До дискусії щодо практичного використання продукції фірми STIHL долучилися директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Роман Василишин, завідувач кафедри лісівництва Наталія Пузріна, завідувач кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Юрій Марчук, професор кафедри лісівництва Володимир Гриб.
   Роман Василишин зазначив щодо концепції подальшого розвитку навчальної лабораторії інженерно-технічного забезпечення лісового комплексу, зокрема наповнення технікою для лабораторних та практичних робіт для студентів спеціальностей «Лісове господарство», «Садово-паркове господарство».

  Наталія Пузріна зазначила, що фахівцями кафедри лісівництва проводиться наповнення та оновлення науково-методичної літератури з дисциплін «Механізація лісового господарства», «Механізація садово-паркових робіт», «Основи лісоексплуатації» з урахуванням застосування сучасної техніки на виробництві.
   Юрій Марчук закцентував увагу на співпраці щодо проведення семінарів, круглих столів та дискусій серед виробничників, практиків та науковців під егідою Товариства лісівників України на базі НУБіП України.
  Професор Володимир Гриб окреслив основні потреба щодо наповнення лабораторії відповідним обладнанням, зокрема таким як мотоножиці: акумуляторні, електричні, бензинові; газонокосарка; аератор-скарифікатор RLA 240 / AK-СИСТЕМА; бензопила MS 180; садовий подрібнювач; комбі-система / мульти-система (з різними типами насадок); висоторіз; мотокультиватор; обприскувач ранцевий; мотобур BT 131, яке студенти використовуватимуть на практиці.
     У навчальному процесі також запропоновано використовувати плакати та відеофільми про продукцію STIHL
    Під час зустрічі виокремлено головні завдання нового формату співпраці на базі лабораторії, а саме проведення спільно з фахівцями ТОВ «АНДРЕАС ШТІЛЬ» лабораторно-практичних занять та науково-дослідних робіт, курсового та дипломного проєктування, проведення майстер-класів та гостьових лекцій, систематичне оновлення та удосконалення навчально-лабораторної бази та технічних засобів навчання.

Завідувач кафедри лісівництва Наталія ПУЗРІНА

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook