На звуженому ректораті схвалено план роботи на квітень

30 березня 2015 року

 30 березня відбулось засідання звуженого ректорату. Відкриваючи його, ректор Станіслав Ніколаєнко подякував за організоване проведення Дня відкритих дверей університету та зауважив, що найближчим часом доцільно провести аналогічні заходи по факультетах, запросивши на них переважно випускників шкіл. 

Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін проінформував про поїздку студентів до Чернігова, де вони відвідали культурно-історичні пам’ятки архітектури. Ця акція не була одноразовою: найближчим часом студентство університету матиме змогу відвідати Києво-Печерську лавру. 28 березня розпочало ефірне мовлення університетське радіо. Його сітку мовлення буде затверджено найближчим часом. Тож проректор закликав всі факультети долучитися до висвітлення цікавої та корисної інформації.
 
Проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша повідомив про завершення соціологічного дослідження серед випускників заочної форми навчання, яке в цілому підтвердило наявну ситуацію. Увага навчального відділу сконцентрована на перегляді змісту бакалаврських і магістерських програм, зменшенні педагогічного навантаження для викладачів згідно норм закону та визначенні переліку предметів за вибором. Для обговорення готовий і проект сценарію проведення Днів університету 29-30 травня. 
 
Учений секретар Оксана Барановська представила графік роботи на квітень.  Тривають збори трудових колективів, обрання деканів. На наступному тижні, починаючи з 14 квітня, в університеті пройдуть Дні донора. Відбудуться і відбіркові тури традиційного мистецького фестивалю «Голосіївська весна» та ряд інших статутних, навчальних, наукових та спортивно-масових заходів. На цьому тижні буде проведено семінар-навчання для секретарів вчених та проблемних рад, на яких буде розглянута організаційна складова та діловодство. 21 квітня відбудеться розширений ректорат, а 22 квітня – вчена рада.
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про хід відновлювальних робіт в 3-му корпусі. Так, монтаж металочерепиці йде за графіком, розпочалось прибирання і вивіз пошкоджених настінного покриття та підлоги. Також завершується підготовка проекту повної відбудови корпусу. 2 квітня в рамках щотижневого «Чистого четверга» будуть прибиратися навчальні корпуси. Валерій Іщенко наголосив, що до Великодня залишилось всього два четверги, тому їх потрібно використати якнайефективніше. 
 
Директор благодійного фонду «Голосіївська ініціатива 2020» Євген Томін повідомив про активну участь фонду в проведенні Дня відкритих дверей, зокрема у виготовленні сувенірної продукції. Також днями завершується реєстрація асоціації випускників університету.
 
Начальник військової кафедри Анатолій Есаулов проінформував, що для проходження практичних занять на кафедру прибуло 90 курсантів з Білоцерківського та Уманського університетів.
 
Начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот доповіла, що 1 квітня відбудеться нарада з керівниками госпрозрахункових підрозділів щодо наповнення бюджету університету.
 
Заступник директора ННЦ міжнародної діяльності Олександр Рязанов проінформував, що на минулому тижні 28 викладачів отримали європейські сертифікати про підвищення кваліфікації. Центр проводить системну роботу по залученню на навчання іноземних студентів. Найближчими днями відбудеться зустріч з представниками єгипетської компанії, яка працює з абітурієнтами країн Ближнього Сходу.
 
Голова профкому співробітників Ростислав Тарасенко акцентував увагу на необхідності проведення широкої інформаційної кампанії щодо оздоровлення студентів та працівників в університетському спортивно-оздоровчому таборі «Академічний», який знаходиться на березі Чорного моря в екологічно чистій зоні Іллічівська.
 
Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька доповіла про ситуацію, яка склалася навколо виплати стипендії. У січні 2015 року студентам була помилково проведена індексація стипендії і частина студентів отримали дещо вищу стипендію. Пунктом 9 Прикінцевих положень Закону України «Про державний бюджет України на 2015 рік» передбачений особливий порядок проведення індексації доходів, проте на сьогоднішній день такий порядок не затверджений. У зв’язку з цим бухгалтерія університету змушена була повернути з березневої стипендії виплачену індексацію за січень місяць. Наступні стипендії будуть виплачуватися у визначеному законодавством розмірі – 730 гривень звичайна та 830 гривень підвищена.
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін проінформував, що на поточний тиждень запланована робота щодо продовження посівної кампанії в навчально-дослідних господарствах та звіт в Міністерстві освіти і науки про наукову діяльність університету за 2014 рік. На часі - нарада з аспірантами щодо подачі наукових проектів до міжнародних установ. Крім того, планується відкрити для аспірантів курси іноземних мов. 
 
Підсумовуючи, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема 3 квітня об 11-й годині відбудеться нарада з економії енергоносіїв. Проректор Сергій Кваша та декан факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк до кінця місяця мають провести засідання ради роботодавців факультету. Найближчим часом відбудуться співбесіди ректора з деканами та директорами інститутів щодо розвитку відповідних структурних підрозділів. 
 
 
Також на нараді за участі деканів факультетів та директорів ННІ був схвалений план роботи на квітень. Були розглянуті й інші питання життєдіяльності університету.
 
Дeниc Рyдeнь
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook