Стажування науковців зі спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» в рамках проєкту Interact Польського агенства академічного обміну (NAWA)

1 грудня 2023 року
  За програмою NAWA на кафедрі гідробіології та рибальства Вроцлавського природничого університету пройшла стажування завідувачка кафедри гідробіології та іхтіології факультету тваринництва та водних біоресурсів Наталія Рудик-Леуська.
 В той же час проходили стажування і інші науковці НУБіП України: професор кафедри громадського здоров’я та нутриціології Геннадій Ткач (факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК), доцент кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого Валерій Цвіліховський (факультет ветеринарної медицини) та доцент кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Роман Бокотько (факультет ветеринарної медицини).
  Стажування відбувалося в рамках проєкту INTERACT Польського агенства академічного обміну (NAWA) у Вроцлавському природничому університеті (Республіка Польща). На кафедрі гідробіології та рибальства Вроцлавського природничого університету Наталія Рудик-Леуська проходила стажування під керівництвом dr. hab. Моніки Ковалька-Гуральська, де було обговорено план та завдання стажування.
  Під час стажування Моніка Ковалька-Гуральська ознайомила з кафедрою, лабораторіями та матеріальним забезпеченням. Було обговорено профільні дисципліни програм першого, другого та третього рівнів вищої освіти. Наталія Рудик-Леуська відвідала лекційні, лабораторні та практичні заняття.
  Неодноразово були здійсненні виїзди в рибне господарство «Щодре», де були відібранні проби риб для наукової роботи. Визначали повний біологічний аналіз риб, морфометричні показники та відбирали на гістологічний і біохімічний аналіз органи та тканини риб.
  В подальшому відібраний біологічний матеріал обробляли в наукових лабораторіях на сучасних приладах.
 
 
  Сучасна наукова література також була надзвичайно доречна під час стажування. Можна було порівняти наукові дослідження інших вчених та використовувати під час наукових досліджень.
  Надзвичайно цікаво відбувався прилюдний офіційний захист доктора філософії Едити Войтас-Туральської.
  Під час стажування Наталія Рудик-Леуська прийняла участь в XVII міжнародному науковому конгресі. Конгрес проходив протягом двох днів, де прийняло участь більше 300 учасників з 9 країн.
 

  Наукове стажування у Вроцлавському природничому університеті було надзвичайно насичене, цікаве, наукове та пізнавальне. Н. Рудик-Леуська отримала два сертифікати. Було обговорено ряд наукових напрямів для подальшої наукової співспівпраці.

 
 
Ганна Котовська,

доцент кафедри гідробіології та іхтіології 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook