Магістри-харчовики успішно захистили магістерські кваліфікаційні роботи на засіданні ЕК факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

28 листопада 2023 року

   Захист магістерських кваліфікаційних робіт – надзвичайно важливий, підсумковий етап навчання здобувачів другого рівня вищої освіти. Кожна магістерська кваліфікаційна робота є значимим внеском у науковий розвиток харчової галузі, зокрема м’ясо- та рибопереробну.

   Харчові продукти з м’яса та риби, згідно даними ВООЗ, складають більш як 1/4 раціону населення світу. Тому, впровадити інноваційні харчові продукти та нагодувати населення України покликані висококваліфіковані випускники освітнього ступеня “Магістр” факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
    Протягом 20-23 листопада 2023 року відбулися захисти магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК освітнього ступеня “Магістр” денної форми навчання спеціальності 181 “Харчові технології”, освітніх програм «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса» та «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів».             
    На початку захистів з вітальним словом до майбутніх фахівців сфери харчових технологій звернулась доктор технічних наук, професор, декан Лариса Баль-Прилипко. Лариса Баль-Прилипко привітала студентів із захистом, відмітила успіхи кожного за період навчання впродовж півтора року та побажала впевненості.
  Для проведення атестації магістрів ОП «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса» була створена екзаменаційна комісія у складі: голова - доктор технічних наук, професор Світлана Даниленко; члени комісії - кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Оксана Штонда; кандидат технічних наук, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Валентина Ісраелян; кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Олександр Савченко. Секретар комісії - кандидат технічних наук, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Ігор Устименко.
    Під час захистів, голова та члени екзаменаційної комісії заслуховували доповіді магістрів, які супроводжувалися їх яскравими презентаціями. 
     Тематика магістерських кваліфікаційних робіт охопила удосконалення та розроблення ковбасних виробів, зокрема, сосисок, ферментованих, напівкопчених ковбас, паштетів та м’ясних продуктів для спеціалізованого харчування з використанням нетрадиційної сировини рослинного та тваринного походження.
     Екзаменаційна комісія відмітила найкращі доповіді магістерських кваліфікаційних робіт:
     - Гудименка Миколи Володимировича (тема: “Розробка м’ясних продуктів для харчування людей, які займаються спортом”), керівник - кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Юлія Крижова;
   - Овсянко Аліни Володимирівни (тема: “Вдосконалення технології м’ясних посічених напівфабрикатів з використанням рослинної сировини (кіноа))”, керівник - кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Оксана Штонда;
  - Коломієць Валерії Валеріївни (тема: “Удосконалення технології напівкопчених ковбас”), керівник - доктор технічних наук, професор, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Прилипко;
  - Білик Ольги Андріївни (тема: “Удосконалення технології маринадів для м'ясних напівфабрикатів”), керівник - кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Аліна Омельян.

  22 та 23 листопада 2023 року відбувся захист кваліфікаційних магістерських робіт здобувачів освітньої програми «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів». Для захисту була створена екзаменаційна комісія у складі: голова - доктор технічних наук, професор Світлана Даниленко; члени комісії - кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Наталія Голембовська; кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Анастасія Іванюта; кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Аліна Менчинська. Секретар комісії - завідувач лабораторії кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Ірина Момот

   Екзаменаційна комісія відмітила найкращі доповіді магістерських робіт:
 - Дорожка Владислава Васильовича (тема: «Удосконалення технології сушеної продукції з модифікацією смако-ароматичних властивостей»), керівник - кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Наталія Голембовська.
   - Макарова Олега Руслановича (тема: «Розробка рецептури м’ясних хлібів на основі фаршу прісноводної риби»), керівник - кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Наталія Голембовська.
     - Роєнка Тараса Миколайовича (тема: «Удосконалення технології фаршевих продуктів із прісноводної риби»), керівник - кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Наталія Голембовська.
     - Гармаша Дмитра Вікторовича (тема: «Удосконалення технології Sous Vide для рибних напівфабрикатів»), керівник – кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Олександр Савченко;
 - Думинського Олександра Валерійовича («Удосконалення технології рибних паштетів») керівник - кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Наталія Голембовська;
 - Романюка Володимира Михайловича (тема: «Удосконалення технології рибних напівфабрикатів з начинками») керівник – кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Аліна Менчинська;
 - Солонського Олександра Сергійовича (тема: «Удосконалення технології рибних желеподібних продуктів») керівник – кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Аліна Менчинська;
   - Матвійчука Віталія Сергійовича (тема: «Удосконалення технології других заморожених страв з гідробіонтів») керівник - кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Аліна Менчинська.
    В нинішніх воєнних умовах України, здобувачі другого рівня вищої освіти змогли на науково-високому рівні виконати та презентувати свої роботи, надавали грунтовні відповіді на усі поставлені запитання екзаменаційною комісією.
  Голова та члени екзаменаційної комісії залишилися задоволеними доповідями та знаннями наших студентів високого рівня та побажали випускникам здійснення професійних мрій та продовження навчання в аспірантурі, так як на сьогоднішній день в Україні є “голод” у фахівцях харчових технологій та науково-педагогічних працівниках, що дасть змогу зробити внесок у розбудову України після славетної Перемоги.
   “Знання, отримані під час навчання, допомогли мені втілити у життя наукові задуми. З гордістю буду нести по життю отриманий ступінь Магістра з харчових технологій, отриманий в НУБіП України”- говорить Микола Гудименко.
     “В мене не було сумнівів, що здобуту якісну освіту на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Щиро дякую декану, заступникам декану, завідувачу кафедри та викладачам за отримані цінні знання” - поділилась враженнями Аліна Овсянко.
    “За час навчання в магістратурі я отримав безцінний науковий багаж знань, що безсумнівно допоможе мені в професійній діяльності” - стверджує Тарас Роєнко.
 
Ігор Устименко,
секретар ЕК факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook