День відкритих дверей в Ірпінському фаховому коледжі НУБіП України

26 листопада 2023 року

   День відкритих дверей – це традиційний захід, у межах якого вступники мають змогу отримати необхідну інформацію про навчання та зробити перший крок до фахової освіти. Особливо корисний він для тих, хто ще не визначився з вибором майбутньої спеціальності, з якою саме сферою діяльності пов’язати своє майбутнє життя.

   25 листопада 2023 року Ірпінський фаховий коледж НУБіП України гостинно відчинив двері для своїх майбутніх студентів. Заклад освіти піклується про майбутнє української молоді та проводить корисні заходи для майбутніх вступників та їх батьків аби ознайомити з особливостями вступної кампанії 2024 року. До цієї події ретельно готувався весь колектив та студенти. Гостей зустріли з радістю і гостинністю. Коледжанська родина підготувала різноманітні локації, які відображали кожну спеціальність, за якою готують фахівців у закладі освіти. Щоб гості цікаво та корисно провели час, були організовані екскурсії, вікторини, майстер-класи, сюрпризи – усе це зробило суботній ранок незабутнім.

 

 

   На початку заходу, під час очікування, викладач англійської мови Тетяна Зубко провела вікторину на платформі Kahoot, на якій студенти мали можливість продемонструвати свої знання з англійської мови та виграти солодкі подарунки.

 

Для майбутніх вступників завідувачі відділень Тетяна Семененко та Наталія Лісовська провели екскурсію затишними аудиторіями та лабораторіями, яка викликала особливе зацікавлення у відвідувачів. Кожна циклова комісія намагалася якомога найяскравіше представити абітурієнтам спеціальності коледжу. Так, циклова комісія фінансово-економічних дисциплін ознайомила гостей з освітньо-професійними програмами «Економіка», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» та провела економічну вікторину із солодкими призами, під час якої гості продемонстрували свої знання з фінансової грамотності.

 

   Ще однією цікавою локацією виявились навчальні лабораторії та спеціалізовані кабінети, задіяні у підготовці фахівців за освітньо-професійними програмами «Маркетинг», «Підприємництво та торгівля» та «Харчові технології», де гості відвідали цікаві майстер-класи. В навчальній лабораторії «Дослідження якості товарів» Оленою Осьминою було проведено майстер-клас «Визначення вмісту нітратів у овочах та фруктах». Нітрати – це необхідна речовина для росту будь-якої рослини. Тому для людей вони не становлять помітної загрози, якщо не перевищують допустимою дози. Під час заходу всі присутні мали змогу самостійно визначити наявність нітратів у овочах та фруктах, використовуючи сучасний інструмент - Нітрат-тестер Greentest 6. Цей прилад дозволяє швидко та точно визначити кількість нітратів у продуктах, що є надзвичайно важливим для забезпечення безпеки споживання овочів та фруктів. Майбутні абітурієнти отримали практичний досвід роботи з цим тестером, навчилися правильно збирати проби, використовувати прилад для отримання результатів та інтерпретувати їх. Це допомагає майбутнім фахівцям розуміти необхідність контролю якості продуктів та забезпечення безпеки харчування для суспільства.

 

 

   Занурила гостей у цікавий світ маркетингу голова циклової комісії маркетингу, торгівлі та харчових технологій Ірина Вінник провівши гру «Пазли, що створюють бренд», під час якої школярі дізналися з яких компонентів складається відомий бренд та про те, як саме якісна освіта відіграє важливу роль у формуванні професійних кадрів, що будуть будувати у подальшому нові українські бренди.

 

   Неабиякі емоції та цікавість у учнів викликав майстер-клас «Морозиво у фритюрі», який провела Марина Мироненко в навчальній лабораторії «Технології виробництва кулінарної продукції» оскільки вони мали змогу не лише спостерігати за технологічним процесом, але й брати активну участь у виготовленні смаколика, і, зрештою, дегустації.

 

 

   

 

   Про переваги навчання за освітньо-професійною програмою «Комп’ютерна інженерія» майбутні абітурієнти дізналися від викладачів циклової комісії фундаментальних дисциплін та комп’ютерних технологій.

   Родзинкою презентації стала екскурсія у навчальній лабораторії електрорадіовимірювання. Тут студенти спеціальності «Комп’ютерна інженерія» представили майбутнім абітурієнтам розроблені під час навчальних практик пристрої - стрічку на платформі Arduino та радар, а також катушку Тесла і готові пристрої та тестери, які студенти використовують під час виконання навчальних проєктів тощо. Також абітурієнти мали змогу побачити як працює 3D принтер.

 

 

 

   Всі гості були вражені теплотою зустрічі і побачили великі можливості для себе під час навчання в нашому коледжі.

   Перейшовши до конференц-зали, учасники заходу зустрілися з адміністрацією коледжу, відповідальним секретарем та викладачами. Перед майбутніми абітурієнтами та їх батьками виступив директор коледжу Дмитро Костюк, який розповів гостям про переваги навчання в Ірпінському фаховому коледжі НУБіП України, познайомив з історією та здобутками закладу освіти, а також зі спеціальностями за якими здійснюється набір студентів у 2024 році. Дмитро Андрійович запевнив, що коледж надає своїм студентам все можливе для професійного росту і особистісного розвитку. Фундаментом цього є те, що коледж має сучасну матеріально-технічну базу, досвідчений педагогічний колектив. Ознайомив присутніх із структурою коледжу, організацією освітнього процесу, добрими традиціями, що вже склалися в закладі, численними успіхами студентів, гідними умовами проживання у гуртожитку. Також Дмитро Андрійович зазначив, що Ірпінський фаховий коледж – один із кращих закладів фахової передвищої освіти Київщини, який є відокремленим структурним підрозділом Національного університету біоресурсів і природокористування України.

 

   Відповідальний секретар приймальної комісії Наталія Дубас ознайомила вступників з особливостями вступної кампанії 2024 року, детально зупинилася процедурі подання електронних заяв, із можливими варіантами проведення вступних випробувань у формі співбесіди.

   Особлива увага присутніх була акцентована на мотиваційний лист, документ, написаний випускником, в якому він розповідає про себе, про свої сильні сторони, обґрунтовує причини, чому він вважає себе найкращим кандидатом для вступу на обрану ним спеціальність конкретного закладу освіти.

   Для отримання індивідуальних консультацій та практичної допомоги, Наталія Вікторівна порадила майбутнім вступникам та їхнім батькам звертатися до Приймальної комісії коледжу, на базі якої буде працювати консультаційний центр для надання допомоги вступникам щодо створення електронних кабінетів та розміщення в них необхідних документів. Також звернула увагу, що з детальною інформацією про умови прийому можна ознайомитися на офіційному сайті коледжу в розділі «Вступнику».

   Наталія Вікторівна зазначила, що в коледжі діють підготовчі курси, які допоможуть вступникам підготуватися до співбесіди та отримати додаткові бали при вступі.

   Безумовно, краще про студентське життя можуть розказати самі студенти. До заходу приєдналася голова студентської організації Катерина Харченко, студентка поділилася своїми враженнями від освітнього процесу, організації дозвілля у коледжі, розповіла учасникам заходу про студентське життя, різноманітні події, які проходять у закладі освіти, навчання та можливості, які відкриваються перед студентами. Катерина запросила абітурієнтів стати частинкою студентської родини Ірпінського фахового коледжу НУБіП України і наголосила, що вони вже зробили свій правильний вибір, взявши участь у нашому спільному заході.

 

   Після виступів відбулося обговорення запитань, які надходили від абітурієнтів та їх батьків.

   Сьогодні були щасливі побачити, як школярі залишаються зацікавленими й мотивованими, мають бажання здобувати освіту, пізнавати світ, змінювати його на краще.

   Бажаємо всім успіхів і чекаємо на поповнення рядів майбутніх першокурсників, які увіллються до великої дружньої студентської родини Ірпінського фахового коледжу.

   Детальну інформацію щодо Вступу-2024, роботи підготовчих курсів, етапів вступної кампанії тощо, можна дізнатися на сайті http://iek.irpin.com/ звернувшись за телефонами: (04597) 62-003, (068) 601-26-37, (098) 750-25-25.

Бажаємо всім успішної вступної кампанії 2024!

Наталія Дубас,

відповідальний секретар приймальної комісії

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook