Як поєднати корисне з приємним знають наставник та студенти групи 2-ЗВ-1

31 жовтня 2023, 20:08

Другий рік я є наставником групи 2-ЗВ-1. На другому курсі студенти вже адаптувались до самостійного життя, є свідомими того, що все, а насамперед їх професійний ріст, залежать лише від них. Другокурсники все глибше вникають у сутність професії та вже обрали спеціалізацію у навчанні. Моїм завданням, як викладача геоінформатики в першу чергу, є навчити молодь оперувати геопросторовою інформацією, виконувати геопросторовий аналіз даних, володіти базовими вміннями програмування та організації геопросторових даних. Часто спілкуємось зі студентами під час навчального процесу, на перервах та після пар. Тема розвитку професійної компетентності у сфері геопросторових баз даних була предметом нашої нещодавньої онлайн-зустрічі.

Стараємось поєднувати корисне з приємним. Так, нещодавно переглядали, а потім обговорювали фільм «Памфір» українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. Змістовний відгук до фільму підготували студенти Богдан Паламарчук та Ярослав Ястремський. Вони у формі презентації познайомили нас з сюжетом фільму, виділили вражаючі епізоди та аргументували, чому «Памфір» є родзинкою етнічного українського кіно, а головний герой, хоч і є прототипом багатьох українців, не є прикладом для наслідування у сучасної молоді.

Більшість студентів групи живуть в гуртожитку №4 на Оріхуватській в місті Києві. Відвідала їх 25 жовтня. Кімнати (306, 318, 329, 330, 335, 338) хлопців та дівчат прибрані, атмосфера дружня. Приємно вразили хлопці Богдан, Владислав та Ярослав, мешканці 318 кімнати, зустрівши наставника в кращих українських традиціях – хлібом-сіллю. За чаєм в кімнаті 335 поспілкувались про умови проживання в гуртожитку: на разі є обмеження в роботі душових кімнат, днях прибирання місць загального користування, використанні електроприладів, в тому числі стаціонарних комп’ютерів.

Разом склали плани наступних спільних діяльностей.

Асистент кафедри геоінформатики та аерокосмічних досліджень Землі

д.ф. Примак Лідія Василівна

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook