Навчально-методична рада проаналізувала роботу за навчальний рік та розглянула питання забезпечення якості освітнього процесу

10 серпня 2023 року
  10 серпня відбулося перше у новому навчальному році засідання навчально-методичної ради, на якому проректор з науково-педагогічної роботи Василь ШИНКАРУК проаналізував особливості організації освітнього процесу в університеті в умовах воєнного стану та завдання на 2023/2024 н.р. Зокрема, підведено підсумки перевірки готовності навчальних підрозділів. Проректор презентував графік освітнього процесу на новий 2023/2024 навчальний рік, який розпочнеться 14 серпня.

  У очному форматі навчання розпочнуть 1-й, 2-й та усі курси факультету ветеринарної медицини. Графік освітнього процесу враховує наявну кількість місць у укриттях на випадок повітряної тривоги для забезпечення безпеки студентів та викладачів під час очного навчання.
  Заступник начальника навчального відділу Оксана ЗАЗИМКО доповіла про механізм реалізації перманентної освітньої діяльності в умовах воєнного стану. Механізм перманентної освіти враховує досвід, що напрацьований колективом університету за роки пандемії та період воєнного стану і допомагає зменшити кількість освітніх втрат серед контингенту студентів.

  Концепцію практичного навчання в 2023/2024 н.р. представив заступник начальника навчального відділу з практичного навчання Олег БАЧИНСЬКИЙ

  Представлена концепція допоможе гнучко організувати практичне навчання студентів в умовах воєнного стану з максимальним використанням навчально-методичного забезпечення, центрів практичної підготовки університету та наявних баз практик.

  Начальник навчального відділу Ярослав РУДИК розкрив особливості перевірки готовності до нового навчального року електронних навчальних курсів з вибіркових дисциплін для студентів 4 курсу бакалаврату та 1 р. навчання магістратури. Разом з керівником центру дистанційних технологій навчання Максимом МОКРІЄВИМ фахівці навчального відділу виявили два десятки ЕНК, які не готові до нового навчального року. Рішенням навчально-методичної ради перелік цих дисциплін запропоновано вилучити з навчального навантаження кафедр.

  На розгляд членів навчально-методичної ради винесено питання про затвердження «Положення про інституційний репозитарій кваліфікаційних робіт НУБіП України». Проєкт документу представили заступник начальника навчального відділу Олена КОЛЕСНІКОВА та директорка наукової бібліотеки університету Тетяна КІЩАК.

 

  Наприкінці засідання члени навчально-методичної ради розглянули подані рукописи навчальних посібників та підручників. Після розгляду всі рукописи були одноголосно підтримані.

Ярослав РУДИК,
начальник навчального відділу
Дмитро КАСАТКІН,
секретар навчально-методичної ради

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook