Міжнародне стажування викладачів факультету тваринництва та водних біоресурсів у рамках проєкту «Capacity building of Ukrainian researchers for sustainable livelihoods»

15 червня 2023, 23:36
  У рамках Twinning Project співпраці Національного університету біоресурсів і природокористування України та University of Reading на початку червня у Варшаві пройшов тижневий міжнародний семінар із підвищення кваліфікації «Capacity building of Ukrainian researchers for sustainable livelihoods: socio-economic development».
  У заході взяли участь понад 30 учасників, що представляли різні факультети НУБіП України. Факультет тваринництва та водних біоресурсів був представлений професорами Інною Курбатовою та Анною Лихач, доцентами Людмилою Зламанюк, Наталією Рудик-Леуською та Людмилою Чепіль. В перший день міжнародного семінару модератори заходу – професори Sarah Cardey та Emma Beschizza представили історію University of Reading та його міжнародне партнерство з іншими країнами світу. Крім цього були представлені види партнерства, які були запропоновані нашому Університету: подвійні дипломи для магістрів (4+1 and Double Masters); організація навчання бакалаврів (1+2/2+2/3+1); франшиза/валідація та партнерство післядипломних досліджень (подвійні/спільні докторські ступені). Далі відбулося представлення присутніх на заході учасників з НУБіП України, де представники факультетів розповідали про себе та наукове спрямування свої досліджень. Після перерви на обід відбулося групове обговорення перетину сфери інтересів різних факультетів для розширення співпраці.
 
 На другий день представники різних факультетів об’єдналися в невеликі групи для розширення міжфакультетської співпраці та міждисциплінарних зв’язків у вирішенні різни наукових проблем. Результатом даного об’єднання мала стати ідея проєкту, який можна втілити використовуючи саме міжфакультетську співпрацю. Потому професор Sarah Cardey представила свої проєкти, які були реалізовані в різних країнах світу.
  Третій день в рамках міжнародного семінару був присвячений знайомству з Варшавою: прогулянка Старим містом, відвідування Королівського замку на Замковій площі та Вілянівський (Вілянувський) палац, або Вілянув (пол. Pałac w Wilanowie).
  На наступний день міжнародного семінару із підвищення кваліфікації розглядалися питання пошуку партнерів та отримання фінансування на проєкти. Ознайомилися з особливостями подачі грантів в University of Reading. Потому відбулося обговорення проєктів запропонованих групами учасників семінару. Після опрацювання теоретичного матеріалу команда факультету тваринництва та водних біоресурсів, а саме: Людмила Зламанюк, Інна Курбатова, Анна Лихач, Людмила Чепіль та Наталія Рудик-Леуська представили свої проєктні ідеї, визначили сильні сторони, які потрібно використовувати при проєктному дизайні, обговорили очікувані результати та вплив проекту на рівні університету, держави, регіону, світу.
  Обговорили необхідність застосування стратегічного підходу до планування грантового проєктування. В другій половині дня розглянули різні підходи до публікації результатів досліджень у виданнях з високим рейтингом. Вивчили та порівняли можливості для публікації статей у відкритому та закритому доступах у таких виданнях, як Agricultural Systems та Journal of Rural Studies. Також були запропоновані прості способи поширення результатів досліджень та підвищення цитованості статей, зокрема, розміщення статей на персональних сторінках соціальних мереж, на сторінках кафедр, факультетів, на сайті університету, на платформах по обговоренню результатів наукових досліджень, наприклад, theconversation.com, що є поширеним у Великобританії.
  В заключний день міжнародного семінару були розглянуті переваги та недоліки мультидисциплінарних команд. Також була організована зустріч із представником компанії EIT Food доктором Olga Pelekh. EIT Food – це найбільша європейська ініціатива підтримки інновацій в сфері харчових технологій, створена як консорціум ключових бізнес-гравців в харчовій промисловості, стартапів, дослідницьких центрів та університетів з усієї Європи. EIT Food реалізується Європейським інститутом інновацій і технологій (EIT), який є незалежним органом Європейського Союзу, створеним для впровадження інновацій в Європі.
  Завершився семінар на позитивній ноті та планами на майбутню співпрацю.
 

Бажаємо науковцям університетської спільноти творчих успіхів, наснаги та цікавих міжнародних проєктів!

 
 
Микола Войналович,

заступник декана факультету 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook