Мистецтво правильно й чисто говорити

7 лютого 2015 року

     Правильно й чисто говорити рідною мовою може кожен – це не лише ознака, а й обов’язок культурної людини. Щоби навчитися цьому потрібно лише бажання.    

     Саме тому філологами відокремленого підрозділу університету «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого» для викладачів проведено семінар «Українське ділове мовлення як компонент фахової досконалості педагога». Під час семінару розглядалися ряд актуальних питань. Вони стосувалися, зокрема, мовного етикету української науки, основних вимог до змісту та розташування реквізитів документів, мови ділових паперів, наукової статті та рецензії, правил опису використаної літератури тощо.

     Крім того, доповідачі приділили значну увагу стандарту, що визначає правила оформлення документів — “Державна уніфікована система документації. Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів” (ДСТУ 4163-2003). Присутніх проінформували про те, як правильно адресувати документацію, кореспонденцію, датувати та нумерувати документи, хто і як їх підписує, та, зрештою, де розташовуються реквізити.
     Пожвавлення слухачів викликало повідомлення про культуру та етикет спілкування на різних рівнях.

     За результатами семінару буде видано збірку з відповідними матеріалами, яка, сподіваємось, буде корисною для тих, хто прагне вдосконалювати мовні навички, любить і шанує рідну мову.

Володимир Глова,
директор коледжу

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook