Читання лекцій - справа честі кожного педагога найвищого рівня

21 січня 2015 року

 21 січня відбулася нарада  керівництва університету. Перш ніж перейти до порядку денного, ректор Станіслав Ніколаєнко зазначив, що наразі ведеться робота над історичною довідкою вишу. У ній має бути якомога більше інформації про людей, які трудилися на університетській ниві, - видатних вчених, організаторів, працівників. Наші предтечі були свідомі того, що навчальний процес повинен поєднуватися з наукою. А тому дбали про добру матеріально-технічну базу, зокрема лабораторії, майстерні,  обладнання та нарощували їх. Читання лекцій вважалося справою честі кожного педагога найвищого рівня. Особливо актуально це і сьогодні. Адже зараз серед професорсько-викладацького складу нашого вишу є окремі викладачі, які не зовсім відповідально ставляться до виконання своїх повноважень. Мова йшла про те, що необхідно творчо, якісно, на нових засадах оновити весь навчальний і дослідницький процес. Щоб абітурієнт, який подаватиме документи до кількох вишів, визначив пріоритетність за НУБіП України.

 
Вкотре ректор порушив питання відвідування аудиторних занять студентами. При цьому наголосив, що керівництво інститутів і факультетів та всі викладачі, повинні перейматися проблемами студентства, закликав до взаємовимогливості. Також було запропоновано спільно з істориками провести конференцію. Предмет обговорення – історичні віхи заснування і становлення нашого університету.
 
 
Потому перейшли до розгляду порядку денного. Спершу Станіслав Ніколаєнко проінформував присутніх про організаційні моменти поїздки до Київського національного торговельно-економічного університету, яка відбудеться 22 січня. Представники нашого університету матимуть можливість ознайомитися зі  структурою, організацією навчально-виховного процесу, роботою гуртожитків, їдальнею та іншими підрозділами КНТЕУ. Також заплановані відвідини ще двох вишів столиці – Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут». Після цього з аналогічними візитами прийматимемо наших партнерів.
 
Наступне питання, яке розглядалося на нараді, - проведення 27-29 січня семінару-навчання для керівників структурних підрозділів університету. Протягом  трьох днів у формі діалогу планується обговорення науково-методичних заходів щодо підвищення якості підготовки фахівців та шляхи реалізації програми «Голосіївська ініціатива-2020». Також ректор повідомив, що, крім наших колег, участь у семінарі візьмуть і запрошені фахівці. А ще – протягом року кожен інститут і факультет проведуть за їх участю свої тематичні семінари.
 
 
 
Результати виконання педагогічного навантаження за перший семестр 2014-2015 навчального року навела начальник навчального відділу Оксана Зазимко. Аналіз було зроблено в розрізі навчально-наукових інститутів.  Так, серед колективів окремих ННІ є професори, які не виконують нормативи педагогічного навантаження та практично не проводять аудиторних занять, що є недопустимим. Тому ректор доручив деканам факультетів та директорам інститутів провести наради, вивчити ситуацію та надати відповідні пояснення до навчального відділу по кожному викладачу.
 
 
Крім того, перший проректор Ігор Ібатуллін нагадав директорам і деканам, що до 28 січня мають бути оновлені посадові інструкції та положення про підпорядковані їм підрозділи. Він також зазначив, що відповідальність за порядок у навчальних корпусах і гуртожитках лягає на їх плечі. Ігор Ілліч представив склад рейтингової комісії на поточний рік. 
 
 
Традиційно перший проректор проінформував і про надходження благодійних коштів на відновлення 3-го корпусу та звернувся до присутніх з проханням активізувати роботу зі знаними випускниками, спонсорами і представниками бізнесу. 
 
У зв’язку зі зміною структури університету вчений секретар Оксана Барановська повідомила про необхідність передачі до 1 лютого документації ННІ за 2014 рік у відділ обліку та зберігання цінних паперів. А за попередні роки – до архіву. Вона також розповіла про вимоги до формування вчених рад інститутів та факультетів.
 
 
На засіданні було вирішено заслухати 12 лютого звіти директорів ННІ, які діяли за старою структурою. 20 лютого заплановано провести вчену раду університету та конференцію трудового колективу.
 
Ольга Наконечна
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook