Якісне проведення освітнього процесу в полі зору навчально-методичної ради

20 березня 2023 року
  Проректор з науково-педагогічної роботи Василь ШИНКАРУК розпочав перше весняне засідання ради з питання щодо змін у графіку освітнього процесу на 2 семестр 2022-2023 н.р. З метою забезпечення якості освітнього процесу розглядалася пропозиція деканів факультетів та директорів ННІ продовжити очне навчання для студентів 1 курсу, перепланувати вихід на очне навчання студентам 4 курсу для написання і захисту кваліфікаційних бакалаврських робіт (проєктів) та інші зміни. Запропонований проректором графік освітнього процесу на 2 семестр 2022-2023 н.р. був одноголосно схвалений членами ради та винесено рішення клопотати перед вченою радою НУБіП України, щодо затвердження змін графіка освітнього процесу на 2 семестр 2022-2023 н.р.

  Декан факультету конструювання і дизайну Зіновій РУЖИЛО представив на розгляд ради питання щодо запровадження у 2023-2024 навчальному році підготовку фахівців ОС «Магістр» за освітньо-професійною програмою «Робототехнічні системи і комплекси сільськогосподарського виробництва» ліцензійним обсягом 25 осіб у межах спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» за рахунок перерозподілу ліцензійних обсягів. Зокрема, за рахунок ОПП «Технічний сервіс машин та обладнання» – 15 осіб та ОПП «Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва» (заочна форма) – 10 осіб. Після жвавого обговорення, у якому взяли участь професор Володимир БОГОЛЮБОВ, декан факультету тваринництва та водних біоресурсів Руслан КОНОНЕНКО. У результаті було прийнято рішення підтримати пропозицію та клопотати перед вченою радою університету, щодо започаткування нової освітньо-професійної програми «Робототехнічні системи і комплекси сільськогосподарського виробництва».

 

  Про внесення змін до «Положення про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників у НУБіП України» доповів Василь ШИНКАРУК. Зокрема питання стосувалося внесення змін та доповнень у пп.13 та 14 Положення які регламентують кількість студентів дипломників на одного НПП. Навчальним відділом запропоновано на ОС «Бакалавр» на 1 НПП встановити обмеження у 8 студентів денної форми навчання та 8 заочної форми навчання. Для ОС «Магістр» встановити обмеження у 5 магістрів денної форми навчання та 5 заочної форми навчання. Запропоновані зміни були одноголосно підтримані членами навчально-методичної ради та запропоновано розглянути ці зміни на найближчому засіданні рейтингової комісії університету.

  На завершення рада розглянула рукописи навчальної літератури, які були подані та рекомендовані до друку.


Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook