У полі зору ректорату – бюджет-2015 та організований початок нового року

5 січня 2015 року

 5 січня відбулося засідання звуженого ректорату університету. Ректор Станіслав Ніколаєнко поставив завдання планово-фінансовому відділу, бухгалтерії ретельно зайнятися плануванням бюджету на 2015 рік. У зв’язку з прийнятим законодавством, яке обмежило розмір місячного заробітку сімома мінімальними розмірами заробітної плати, ректор вивчає питання щодо відміни цієї норми або збільшення максимального порогу хоча б до десяти мінімальних зарплат. Враховуючи ці обставини, ректор доручив економічному блоку відмовитися від відправлення у відпустки за власний рахунок науково-педагогічних працівників, оскільки рівень зарплати вже обмежений.

 
На ректораті обговорювалися також питання проведення звітів за 2014 рік керівників структурних підрозділів, а також навчання нового керівництва навчально-наукових інститутів та факультетів і ефективність енергозбереження.
 
Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша повідомив про зустріч з міністром аграрної політики та продовольства України Олексієм Павленком. Обговорювалися підготовка фахівців галузі, стратегія розвитку аграрної освіти держави. Також Сергій Миколайович зупинився на питаннях навчання, організації вступної кампанії, профорієнтації, застосування нового законодавства про вищу освіту, навчальної та наукової роботи, господарювання, планування роботи директорів ННІ та деканів факультетів. Планується залучити для обміну досвідом і відомих державних діячів. Віднині щомісяця почергово на базі кожного структурного підрозділу будуть проводитися семінари з різних напрямків навчальної, наукової, господарської та інших видів діяльності.
 
 
За словами Сергія Кваші, на часі - модернізація роботи відділу з управління якістю освіти, розширення його функцій для проведення внутрішньоуніверситетського незалежного оцінювання знань.
 
Учений секретар Оксана Барановська доповіла про введення в дію нової структури університету. Протягом січня пройдуть звіти керівництва навчально-наукових інститутів за 2014 рік, готується звіт по виконанню доручень ректора за результатами співбесід з керівниками структурних підрозділів.
 
З 12 січня у всіх структурних підрозділах відбудуться збори співробітників, на яких буде представлено нових керівників.
 
Начальники відділів кадрів Микола Михайліченко, юридичного Андрій Бова, навчального Оксана Зазимко, заступник директора ННЦ міжнародної діяльності Олександр Рязанов, начальник військової кафедри Анатолій Есаулов доповіли про виконання доручень та плани на найближчий період.
 
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про надходження пропозицій від структурних підрозділів щодо проведення капітальних ремонтів у поточному році. Зараз вони опрацьовуються, після чого визначать пріоритетні. Також буде проведено проміжний аналіз виконання плану енергозбереження у святковий і канікулярний період. Серед першочергових завдань проректора – активізація роботи студентських будівельних загонів та виготовлення меблів для студентських гуртожитків.
 
Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило відмітив посилення роботи юридичної служби університету. У 2015 році планується поліпшити умови відпочинку студентів та співробітників у спортивно-оздоровчому таборі «Академічний» в м.Іллічівську. Найближчим часом розпочнеться облаштування території табору, зокрема встановлена огорожа.
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін акцентував увагу на поліпшенні системи господарювання у гуртожитках.
 
Також йшла розмова про підготовку до посівної кампанії в навчально-дослідних господарствах, необхідності залучення до цього інвесторів.
 
 
Окремо проректору Валерію Іщенку дано ще ряд доручень - стосовно економії енергоресурсів, визначення відповідальних за господарську роботу у кожному структурному підрозділі та виділення урядом капітовкладень на відбудову третього корпусу. А проректору Сергію Кваші та декану гуманітарно-педагогічного факультету Василю Шинкаруку - щодо комплексу заходів з підвищення якості викладання іноземних мов.
 
Також були обговорені і інші питання життєдіяльності університету. 
 
Денис Рудень
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook