НУБіП України — Заліщицький коледж: новий етап співпраці

4 січня 2015 року

     Здається, нещодавно в коледжі було проведено науково-практичний семінар «Традиції та інновації в педагогічній діяльності» при активній участі науковців інституту педагогіки НУБіПУ з Києва, зокрема професора Зайченка І.В. та доцента Лапи О.В.
     І ось, новий етап співпраці саме в цьому напрямі. Цього разу за круглим столом зустрілися доцент кафедри історії і політології НУБіПУ, кандидат історичних наук Байрак І.Р. та викладачі циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін Заліщицького коледжу.

     Вже на початку дискусії було підкреслено,що співпраця між університетом в Києві та регіональним коледжем перейшла на якісно новий етап. Адже до цього частими гостями і колегами по організації навчального процесу були викладачі з Києва, які вели навчальні курси на бакалавраті, причому професійної спрямованості, готуючи студентів по спеціальностях «Облік і аудит», «Агрономія». Проте назріло питання більш тісної співпраці з дисциплін соціально-економічного циклу. І саме в цьому напрямі і велася зацікавлена розмова учасників дискусії.
     Насамперед, колезі з Києва у вигляді мультимедійних презентацій було представлено навчальний заклад і роботу педколективу. Головою циклової комісії Сагайдак І.П. було презентовано роботу викладачів комісії. Представлення науково-педагогічної діяльності доцента кафедри історії і політології, кандидата історичних наук Байрака І.Р. було підготовлене викладачем коледжу Тракало О.Л., що стало приємною несподіванкою для колеги з Києва. А далі, вже він сам, логічно продовживши розмову, розмірковував про особливості викладання дисциплін гуманітарного, соціально-економічного циклу. Ним же було запропоновано комплект підручників з політології та соціології, які поповнили бібліотеку коледжу.
     Активну участь у дискусії приймали викладач-методист, відмінник освіти України Сопилюк М.В., який поділився досвідом проведення науково-дослідної та пошукової роботи, про особливості публікацій матеріалів наукових досліджень свої цікаві думки висловив кандидат історичних наук, викладач коледжу Ковалик В.В.

     Відбулася зацікавлена розмова, в ході якої присутні прийшли до одностайного висновку про те, що завдання викладачів гуманітарного та соціально-економічного циклу полягає у пропаганді національної ідеї, яка покликана згуртувати наше суспільство, зміцнити державу. Було підкреслено також те, що в рамках реалізації програми «Голосіївська ініціатива-2020», прийнятої в НУБіП України, створені великі можливості співпраці — спільні виставки, конференції, рецензування публікованих видань, обмін досвідом, публікація спільних збірників. Як висловився заступник директора коледжу з навчальної роботи Сопилюк М.В., ми отримали зацікавленого в співпраці партнера, а плідна співпраця зацікавлених людей завжди дає вагомі результати.

     На завершення роботи учасниками «круглого столу» було оглянуто експозицію музею навчального закладу.


    


Юрій Війтик,
викладач ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого»,
член НСЖУ

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook