Підвищили кваліфікацію керівники і спеціалісти підрозділів з організації протиепізоотичної роботи Держпродспоживслужби України

6 березня 2023 року
ФВМ НУБіП України
  З 20 лютого по 3 березня 2023 р. на базі факультету ветеринарної медицини спільно з ННІ неперервної освіти і туризму дистанційно підвищували кваліфікацію керівникам і спеціалістам підрозділів з організації протиепізоотичної роботи Держпродспоживслужби України. 

   Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації включала наступні теми:

  • Перспективи ветеринарної освіти і науки в Україні, як фактор забезпечення здоров'я нації в умовах глобалізації світової економіки.

  • Післядипломна освіта лікарів ветеринарної медицини в Україні.

  • Біологічна безпека, біотероризм і концепція "Єдине здоров'я". Менеджмент популяції та благополуччя тварин. 

  • Тварини-компаньйони та їх роль в житті людини. 

  • Найбільш розповсюджені інфекційні хвороби собак і котів та особливості їх профілактики. 

  • Основи забезпечення епізоотичного благополуччя у птахівництві і бджільництві. 

  • Міжнародні стандарти з охорони здоров’я тварин, торгівлі тваринами та продуктами тваринного походження – кращі практики. 

  • Державний контроль та нагляд за якістю ветеринарних імунобіологічних засобів (ВІЗ), що застосовуються в Україні. Роль державних інспекторів ветеринарної медицини в недопущенні несанкціонованого обігу в Україні ветпрепаратів. 

  • Порядок реєстрації ветеринарних лікарських засобів (ветеринарних препаратів) в Україні. 

  • Застосування антибіотиків при лікуванні тварин. Шляхи вирішення проблеми антибіотикорезистентності. 

  Слухачам проводили профорієнтаційну роботу, особливо акцентовано увагу на спеціальностях 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», за якими ведеться підготовка на факультеті ветеринарної медицини.

  Представлена можливість вступу до університету на програми перепідготовки з наданням другої вищої освіти та магістерські програми які функціонують в ННІ неперервної освіти і туризму та факультеті ветеринарної медицини. Увагу слухачів було акцентовано на можливості стажування фахівців ветеринарної медицини приватних структур на базі факультету ветеринарної медицини та ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України.

   Слухачам побажали високих професійних досягнень і щоб набуті знання у НУБіП України приносили матеріальне та моральне задоволення.
   У своїх відгуках слухачі підвищення кваліфікації подякував науково-педагогічному колективу НУБіП за їхню працю та знання, які вони отримали в Університеті.

  Окремо висловили щиру вдячність керівництву Національного університету біоресурсів і природокористування України за відмінно організоване навчання. 

Григорій Бойко,
доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії,
відповідальний за післядипломну освіту
на факультеті ветеринарної медицини
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook