Обрано нового голову Профкому студентів та аспірантів

25 грудня 2014 року

 25 грудня відбулася IX звітно-виборна профспілкова  конференція студентів та аспірантів. На ній лідери профспілкових організацій факультетів обирали нового голову. 

Робочу президію представляли ректор університету Станіслав Ніколаєнко, проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило, виконавчий директор  Студентської профспілкової асоціації м.Києва Олександр Трофіменко та заступник голови ЦК Профспілки працівників АПК України Катерина Баришева. Крім делегатів, участь у роботі конференції взяли також директор ННІ ветеринарної медицини та якості і безпеки продукції тваринництва Микола Цвіліховський, радник міністра аграрної політики та продовольства України Дмитро Стріховський, голова профкому співробітників Ростислав Тарасенко та його заступник Іван Гаврилюк

Звіт про роботу профспілкового комітету студентів за період з 18 грудня 2009 року по 24 грудня 2014 року представив увазі делегатів та запрошених Олексій Муравський. Доповідач зазначив, що чисельність профкому постійно зростає і станом на жовтень об’єднує 9815 студентів і аспірантів університету. Потому він спинився на структурі організації, яка складається із шести комісій, та основних напрямах роботи. Це, відповідно, спорт, культурно-виховна робота, інформаційний та житлово-побутовий сектор, громадський контроль. Члени студентської профспілки є активними учасниками університетського життя та різноманітних заходів, а також ініціаторами власних. 
 
Крім того, за словами Олексія Муравського, в університеті на належному рівні ведеться робота з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. Вагому роль в цьому відіграє профком студентів та аспірантів. Свого часу з ініціативи профкому створений і успішно функціонує «Фонд соціальної допомоги студентам та аспірантам». 
 
Члени профспілки також беруть участь у роботі колегіальних органів університету та мають представництво в інших організаціях на рівні району і міста. Вони завжди долучаються до розробки нормативних документів, які стосуються соціально-економічного стану студента. Зокрема, профком брав участь у створенні окремих розділів програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива-2020». Мова йшла і про допомогу в оздоровленні студентів, благодійність, організацію змістовного дозвілля та інше. 
 
За результатами обговорення, участь в якому взяли студентка Діана Сіра, радник міністра і наш випускник Дмитро Стріховський, аспірант Олексій Мельник, звіт про роботу профспілки затвердили.
 
 
 
Про діяльність ревізійної комісії профспілкового комітету доповів Богдан Лавренюк. Він зазначив, що в ході перевірки порушень не було виявлено. 
 
До слова головуючий на засіданні запросив ректора університету Станіслава Ніколаєнка. Звертаючись до делегатів конференції та гостей, Станіслав Миколайович зазначив, що завершується непростий і водночас визначальний 2014 рік. Це той рік, коли країна зробила радикальний поворот, не бажаючи миритися з диктатурою та олігархатом. Але чи задоволені ми станом речей на сьогодні? 
 
Наш виш, - продовжив ректор, - є складовою великого державного організму, і ми намагаємося навести лад в університеті, подолати застій, щоб дух Майдану не залишився тільки на Хрещатику, а й запанував у Голосієво. 
 
 
 
Від імені ректорату Станіслав Ніколаєнко схвалив спроби профкому вносити інновації та активно впливати на життя 27-тисячного колективу вишу. Та спинився на дуже важливих і болючих проблемах. Як зазначив очільник університету, сьогодні вся робота спрямована на зміну світогляду і принципів, ставлення студента і викладача до навчального процесу. Він закликав активно боротися із будь-якими проявами нестатутних відносин та хабарництвом. Вони, на переконання ректора, мають зникнути назавжди. Наш університет має стати територією без корупції, тут мають панувати класичні академічні цінності. Як зазначив Станіслав Миколайович, протягом останніх двох тижнів за зловживання було звільнено викладачів-хабарників та наголосив, що студенти, які провокують на нестатутні відносини також будуть відраховуватися. Причина цьому явищу криється у відсутності якісного відбору вступників і, як наслідок, - маємо  слабкі знання студентів. Ті, хто не хочуть навчатися, - дискредитують наш університет. Тож ректор запевнив, що над цим питанням, попри все, будемо працювати. 
 
 
 
За його словами наразі адміністрація докладає усіх зусиль для зміцнення і розширення міжнародних зв’язків. Так, зростають можливості для стажування і навчання студентів за кордоном. Але, як зауважив ректор, тут без знання іноземної, зокрема, англійської мови, не обійтися. Станіслав Ніколаєнко також спинився на завданнях щодо поліпшення соціально-побутових умов студентів і аспірантів. Не зважаючи на певні труднощі, наразі ремонтується дах 4-го гуртожитку, ведуться ремонтні роботи і в інших. На перспективу – будівництво екологічної бази відпочинку. Звичайно, роботи попереду ще багато. Ректор закликав профспілку долучатися до створення будівельних загонів, наведення ладу в гуртожитках, активної участі у профорієнтації. А ще запросив всіх долучитися до волонтерського руху по допомозі бійцям АТО, який стартував вчора.
 
Привітала делегатів конференції від імені ЦК профспілки працівників АПК та висловила вдячність за співпрацю заступник голови комітету Катерина Баришева
 
Також на конференції було обрано склад профспілкового комітету студентів НУБіП України. До нього увійшли 23 голови профспілкових бюро факультетів та голова Студентської організації Вікторія Мялук. Окрім того, обрано ревізійну комісію та затверджено список делегатів на VII звітно-виборну конференцію обласної профспілки працівників АПК у кількості 7 осіб.
 
Відкритим голосуванням делегати одноголосно обрали головою первинної профспілкової організації студентів та аспірантів університету – Олексія Муравського.
 
Ольга Наконечна
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook