На ректораті заслухані звіти приймальної комісії, відділів пожежної безпеки та охорони праці

23 грудня 2014 року

 23 грудня відбулося останнє в цьому році засідання ректорату. Відкриваючи його, ректор університету Станіслав Ніколаєнко зазначив, що вчора завершено пілотний варіант структури вишу. Найближчим часом будуть підписані всі необхідні накази з тим, щоб нова структура запрацювала з 2 січня.

 
Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, інформуючи по першому питанню порядку денного, повідомив, що від колективу кафедри біохімії тварин, якості і безпеки сільськогосподарської продукції ім. акад. М.Ф. Гулого надійшло звернення з проханням приєднати її до факультету ветеринарної медицини. Це тим більш доцільно, адже 70% дисциплін, закріплених за кафедрою, є нормативними і читаються для студентів ФВМ. Ректорат підтримав колектив кафедри.
 
 
Зі звітами про роботу відділів пожежної безпеки та охорони праці за поточний рік виступили їх керівники Василь Тарасенко та Володимир Голуб. Так, протягом 2014-го були проведені навчання з пожежної безпеки для працівників студентських гуртожитків, тривала попереджувально-профілактична робота, перевірялися навчальні корпуси та гуртожитки. По кожному з цих об’єктів видані акти перевірки стану протипожежної безпеки. Протягом найближчих десяти днів відділ і ННЦ виховної роботи і соціального розвитку мають опрацювати систему нормативів і правил користування електроприладами мешканцями гуртожитків. На наступний рік, як зазначив перший проректор Ігор Ібатуллін, необхідно розробити конкретний план протипожежної діяльності по кожному об’єкту.
 
Аби уникнути перенавантаження на енергосистеми гуртожитків, директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида запропонував організувати там побутові кімнати з необхідною електротехнікою, зокрема прасками. Ректор доручив проректору Валерію Іщенку розробити план заходів щодо поступової заміни електропроводки в гуртожитках та корпусах.
 
 
Щодо відділу охорони праці, то протягом року розроблено необхідні інструкції, проведено навчання у Головному навчально-методичному центрі Держгірпромнагляду України та підготовлено матеріали для проведення атестації робочих місць. У наступному році відділ концентруватиме увагу на проходженні медоглядів співробітників та дотриманні законодавства про охорону праці в усіх структурних підрозділах.
 
 
Результати роботи приймальної комісії університету  за 2014 рік представив відповідальний секретар приймальної комісії Семен Волошин. За результатами вступної кампанії до магістратури зараховано 2561 студента, а на перший курс – 8880 (враховуючи і регіональні навчальні заклади). До речі, в цьому році майже на 20% зросла чисельність вступників на базі ОКР «Молодший спеціаліст», зарахованих на бакалаврські програми.
 
 
На сьогодні проведено ряд підготовчих заходів з організації прийому абітурієнтів у 2015 році. В успішності вступної кампанії першочергову роль відіграють профорієнтаційні заходи на рівні загальноосвітніх шкіл. Саме на цьому акцентував увагу Станіслав Ніколаєнко. Вже час і для ремонту відповідних приміщень 1-го корпусу, де розміщується приймальна комісія і куди в першу чергу прямують абітурієнти. Проректорам Валерію Іщенку та Андрію Кудіну доручено поліпшити матеріально-технічний стан приміщень та забезпечити харчування молоді у період вступної кампанії. 
 
 
Про необхідність тимчасової передачі п’яти кімнат гуртожитку для приїжджих № 12а до складу гуртожитку для співробітників № 12 говорив проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило. Це обумовлене не повною завантаженістю гуртожитку для приїжджих та необхідністю забезпечити житлом працівників університету. 
 
 
Відповідно до Закону України «Про вищу освіту», зокрема статті 16, в університеті розроблено проект положення про систему внутрішнього забезпечення якості вищої освіти НУБіП України. Тож проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша коротко спинився на основних його розділах. Завтра положення буде представлене до затвердження вченою радою. Тож ще є час для внесення пропозицій. Ректор Станіслав Ніколаєнко наголосив на необхідності формування університетського центру ЗНО, який би практично опікувався моніторингом якості знань, і запровадження електронних розкладів занять, заліків та іспитів.
 
На цьому ж засіданні вченої ради диплом і регалії почесного доктора буде вручено Святійшому Патріарху Київському і всієї Руси-України Філарету. Відповідне рішення було прийнято в серпні цього року.
 
Валентин Обрамбальський,
Ольга Наконечна
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook