Вітаємо з успішним проведенням акредитації спеціальності «Педагогіка вищої школи»!

18 грудня 2014, 10:00

        На педагогічному факультеті у листопаді 2014 року проводилася акредитація спеціальності 8.18010021 «Педагогіка вищої школи» 
     Впродовж кількох днів на факультеті працювала експертна комісія у складі професорів  Олександра Малихіна та Олександра Діденка. При аналізі відповідності якості підготовки фахівців за зазначеною спеціальністю бралися до уваги цілий ряд важливих критеріїв. Зокрема, проаналізовано матеріально-технічну базу, навчально-методичне і кадрове забезпечення навчально-виховного процесу. Також проводилися зрізи залишкових знань студентів (комплексні контрольні роботи) із вивчених дисциплін та інше.

     Експерти детально ознайомилися зі змістом роботи та пріоритетними напрямами діяльності випускової кафедри — педагогіки. За їх участю відбулося засідання кафедри, на якому представлено історію, сьогодення і перспективи педагогічної підготовки за спеціальностями «Педагогіка вищої школи» та «Професійна освіта». Під час обговорення голова комісії Олександр Малихін відзначив належний рівень розвитку педагогічної складової в нашому університеті. Експертам імпонувало також те, що викладачі кафедри надають увагу не лише питанням професійної підготовки майбутніх педагогів, а й вихованню, пропагуванню патріотичних цінностей, вшануванню героїв української історії, підвищенню педагогічної кваліфікації наставників академічних груп і НПП. 

     І хоча в Україні існує кілька десятків педагогічних факультетів, що здійснюють підготовку фахівців за спеціальністю «Педагогіка вищої школи», проте спеціальність, що акредитувалася, має певну специфіку. Адже НУБіП України готує педагогів для системи закладів природоохоронного і аграрного профілю. Про це зазначив О.В. Малихін. Крім того, він наголосив на ще одній особливості. Мова йде про те, що наш виш готує педагогів для роботи із майбутніми фахівцями професій типу «людина-природа». А це має важливе значення в умовах глобальної екологічної кризи.

  

    Результати акредитаційної експертизи засвідчили відповідність кадрового, навчально-методичного, матеріально-технічного, інформаційного забезпечення та якісних характеристик підготовки фахівців із спеціальності 8.18010021 «Педагогіка вищої школи» державним вимогам. 

 За рішенням акредитаційної комісії Міністерства освіти і науки України від 25 листопада 2014 року університет та його відповідні підрозділи отримали право протягом 10 років надавати освітянські послуги за спеціальністю «Педагогіка вищої школи».     

     Це стало можливим завдяки плідній праці минулого і сьогоднішнього колективу кафедри педагогіки, педагогічного факультету, а також ректорату університету, за що хотілося б сердечно і від душі подякувати кожному, хто причетний до звершення цієї нерядової події. 
       А головне для колективу кафедри педагогіки сьогодні — не зупинятися на досягнутому, постійно прагнути найвищого.

 

Руслан Сопівник,
завідувач кафедри педагогіки

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook