Лекції іноземних вчених – невід’ємна частина підготовки магістрів-лісівників у НУБіП України

26 травня 2022 року
Кафедра таксації лісу та лісового менеджменту
     Багаторічною і невід’ємною складовою навчального процесу кафедри таксації лісу та лісового менеджменту НУБіП України є залучення провідних іноземних вчених до підготовки фахівців у галузі лісового господарства. Академічна мобільність та обмін досвідом – це ключові інструменти поширення актуальних лісівничих знань та удосконалення методик викладання ключових дисциплін, зокрема у онлайн-режимі.

     Протягом останнього календарного року провідні вчені з Варшавського університету наук про життя (Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Польща), Міжнародного інституту прикладного системного аналізу (International Institute for Applied Systems Analysis – IIASA, Австрія), Pacific Northwest Research Station – USDA Forest Service (США) та інших закладів проводили лекції для студентів-лісівників НУБіП України.
     Особливої важливості набула участь іноземних лекторів для реалізації вибіркового блоку професійного спрямування «Forest Management in Eastern Europe» для магістрів спеціальності 205 «Лісове господарство», підготовка яких здійснюється англійською мовою.

     17 травня 2022 року у рамках курсу “Impact of natural disturbances on growth and yield” відбулася лекція доктора Михайла Яцкова з Тихоокеанської Північно-Західна дослідної станції Лісової Служби США (Pacific Northwest Research Station – USDA Forest Service) на тему «Overview of Major Forest Disturbances Affecting Forest Ecosystems of Coastal and Interior Alaska» для магістрів вибіркового блоку «Forest Management in Eastern Europe», учасників гуртку «Таксатор» та дослідників ННІ ЛіСПГ. Доповідь доктора М. Яцкова висвітлила вплив пожеж, масового розмноження комах, поширення хвороб та інших надзвичайних подій на лісові екосистеми, а також переконливо довела необхідність розвитку сталого лісівництва для збереження лісового покриву та продуктивності екосистемних послуг.

     Онлайн-навчання має вагому специфіку та суттєві виклики для викладання природничих та технологічних дисциплін, однак беззаперечною перевагою є можливість залучення до дискусій вчених з різних куточків світу для розширення світогляду.

Андрій Білоус,
завідувач кафедри таксації лісу та лісового менеджменту

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook