Baltic Surveying’22 – щорічний форум землевпорядників Східної Європи

15 травня 2022, 9:00
факультет землевпорядкування
     12-13 травня 2022 року у онлайн-форматі відбулася 19-та Міжнародна наукова конференція Baltic Surveying’22, яка щорічно збирає представників землевпорядних закладів освіти Східної Європи і Прибалтики. Організаторами поважного наукового зібрання є Латвійський університет наук про життя та технологій, Вармінсько-Мазурський університет в Ольштині (Польща) та Університет Вітовта Великого (Литва). Цього року конференція проводилася на базі Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині.

     Метою проведення таких щорічних форумів є обмін досвідом та знаннями з актуальних проблем землеустрою, кадастру, землекористування, геодезії, картографії, дистанційного зондування Землі та ін. Також обговорювалися проблеми вдосконалення освіти у сфері землеустрою.

     Цього року у конференції взяли участь близько 110 науковців у сфері землеустрою та кадастру із більш як 11 країн: Польща, Литва, Латвія, Україна, Грузія, Нігерія, Туреччина, Казахстан, Велика Британія, Молдова та ін.
     З вітальним словом до учасників конференції звернувся проректор з освіти Вармінсько-Мазурського університету, проф. Павел Висоцький, модераторами наукових секцій виступили завідувач кафедри простороваго аналізу та розвитку оцінки проф. Малгожата Ренігер-Білозор, проф. Сабіна Зробек, проф. Мірослав Белей, проф. Крістіна Куровска.
 
     Декан факультету землевпорядкування, професор Тарас Євсюков вже традиційно був членом наукового комітету конференції. У своєму вітальному виступі, він зазначив, що попри реалії нашого часу в Національному університеті біоресурсів і природокористування України освітній процес з підготовки землевпорядників і геодезистів триває, викладачі та студенти факультету беруть активну участь у науковій роботі та охоче долучаються до можливості обміну досвідом з питань землеустрою, кадастру та картографії. Тарас Олексійович від імені факультету подякував зарубіжним партнерам-університетам з Прибалтики та Польщі за підтримку, відзначивши колег з Вроцлавського природничого університету (Польща), Вармінсько-Мазурський університету в Ольштині (Польща), Університету Вітовта Великого (Литва), Університету прикладних наук в Каліші (Польща).
     На конференції також були представлені та обговорені результати досліджень доцентів кафедри земельного кадастру Наталії Бавровської, землевпорядного проектування Людмили Гунько та Оксани Кустовської, а також магістра 1-го року навчання Аліни Конюшок.
 
 
     У 2023 році конференція «Baltic Surveying '23» проходитиме в Університеті Вітаутаса Магнуса (м. Каунас, Литва).
 
Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

    

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook