Ніколаєнко Станіслав Миколайович

Ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, доктор педагогічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України та Національної академії аграрних наук України

 
     
   Народився 9 лютого 1956 року в с. Богданівка Знам’янського району Кіровоградської області. Закінчив Українську сільськогосподарську академію за спеціальністю інженер-механік (1978 р.), інженер-педагог (1980 р.). У 1991 році закінчив Одеський інститут політології та соціології. Трудову діяльність розпочав викладачем Кіровоградського сільськогосподарського технікуму. Після отримання педагогічної освіти викладав механізацію тваринництва у Каховському радгоспі-технікумі. Згодом очолив Красноперекопське профтехучилище. У 1991 - 1994 роках — заступник начальника Херсонського обласного управління освіти, доцент кафедри механізації сільського господарства Херсонського сільськогосподарського інституту.

      Народний депутат України кількох скликань, голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, у 2005-2007 роках Міністр освіти і науки України, голова Громадської Ради освітян і науковців України та Асоціації працівників вищих аграрних навчальних закладів. Розробник і автор ряду законів, зокрема щодо запровадження єдиного фіксованого податку у сільському господарстві, меліорації земель, збереження і розвитку профтехосвіти і вищої школи. Багато зробив для соціального захисту вчителя і науковця, студента. Є автором більше 150 наукових публікацій, 14 з яких у виданнях, що входять до міжнародних наукометричних баз SCOPUS та WebOfScience, та 13 книг.

    З 2009 року працював професором кафедри вищої освіти та права Університету менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України.
 
    29 серпня 2014 року обраний ректором Національного університету біоресурсів і природокористування.
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook