Завершення року ознаменувалося початком нової міжнародної співпраці

1 січня 2022 року
     В переддень нового року започатковано нову освітньо-наукову співпрацю з Університетом Ліньї та НУБіП України. 31 грудня проведено онлайн-церемонію підписання меморандуму про порозуміння.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко та ректор університету Ліньї Shusheng Zhang представили свої університети та колег присутніх на церемонії, взаємно привітали один одного та колективи університетів з прийдешнім Новим 2022 роком.

     На церемонії також були присутні зі сторони НУБіП України проректор Вадим Ткачук, директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко, професори Світлана Костенко (Генерація трансгенних химерних качок за допомогою перенесення клітин бластодерми CRISPR/Cas9-опосередкованого введення гена в геном качки) та Роман Кулібаба (ідентифікація статі різних видів птахів без статевого диморфізму за допомогою різних типів ДНК-маркерів) і доцент Ольга Кравченко (Оцінка ризику біобезпеки наночастинок). Зі сторони Університету Ліньї на зустрічі були представлені проректор Lifu Zhang, директор офісу міжнародної діяльності Zhaozi Jiang, Радник Програми міжнародного співробітництва Li Yang та керівник відділу міжнародного офісу Xiaoyan Wang та інших колег.

     У рамках зустрічі було обговорено потенційні напрямки розвитку наукової співпраці. Зокрема від партнерського університету виявили бажання подальшого розвитку наукової співпраці Xinglin ZHANG декан факультету сільського та лісового господарства, Prof. Xuemei Li (біохімія), професор Yong-Long Wang (фізика).

     Зі сторони НУБіП України професори Світлана Костенко повідомила про результати своїх досліджень в частині генерації трансгенних химерних качок за допомогою перенесення клітин бластодерми CRISPR/Cas9-опосередкованого введення гена в геном качки. Професор Роман Кулібаба повідомив про стан своїх досліджень щодо ідентифікації статі різних видів птахів без статевого диморфізму за допомогою різних типів ДНК-маркерів і доцент Ольга Кравченко – оцінка ризику біобезпеки наночастинок тощо.

Олександр Лабенко,
директор ННЦ міжнародної діяльності

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook