Сила справжніх українців – у єдності

14 липня 2014 року

         

Собор Всіх Святих м. Ніжина та Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний інститут» продовжують розпочату ними спільну справу з надання адресної допомоги військовослужбовцям-ніжинцям, які беруть участь в АТО на сході України.

10-12 липня 2014 року представники кафедрального собору Всіх Святих та Ніжинського агротехнічного інституту на чолі з обласним благочинним Чернігівської єпархії, протоієреєм собору Всіх Святих Сергієм Чечиним, директором Ніжинського агротехнічного інституту Василем Лукачем, начальником відділу інформатизації інституту Анатолієм Заверткіним уже вдруге зустрілися зі своїми земляками на Донеччині та Луганщині.

Військовослужбовцям передано теплі речі, продукти харчування, товари першої необхідності. У солдатському побуті дуже доречними виявилися куртки, шкарпетки, сирокопчена ковбаса, згущене молоко, шоколад, чай, кава. Усього було надано гуманітарну допомогу на суму близько 30 тисяч гривень.

Собор Всіх Святих у співпраці з Президентом Благодійного фонду м. Києва забезпечили військових маскувальними чохлами на каски у кількості 280 одиниць. Значні кошти до цієї благодійної скриньки вніс і керівний склад інституту. Далі до акції долучилися не лише працівники навчального закладу, а й їх родини, члени яких живуть і працюють не тільки в Ніжині, а й у столиці України. Так, на заклик організаторів акції відгукнулися і співробітники Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, на кошти яких були придбані маскувальні халати й термоси.

Ініціативу підтримали й інші небайдужі містяни. Допомагали хто чим міг. Із вдячністю смакували бійці салом, переданим місцевими підприємцями, та малосольними ніжинськими огірками, які охоче приготувала співробітник інституту Катерина Хвостик. А взагалі форми допомоги можуть бути будь-які: ще дуже й дуже не вистачає визволителям Донбаського краю тепловізорів, засобів радіозв’язку, касок, гумового взуття та звичайнісіньких ліхтариків. Багато сил для організації збору необхідної гуманітарної допомоги доклав волонтер Анатолій Заверткін. І таких ініціативних і безкорисливих нині чимало. Хочеться згадати і волонтера з Луганщини Юрія, який є родом з Чернігівщини. Ми не афішуємо його прізвища, адже він постійно перебуває поряд із солдатами, буквально на лінії вогню, виконує, здається, невійськову роботу – забезпечує адресне надходження допомоги до кожного бійця. І поки серед нас є такі відчайдухи, наші військовослужбовці знають, що допомога прийде.

А на блокпости така допомога прийшла у вигляді запиленого автобуса, за кермом якого був священик і просто справжній патріот – отець Сергій, котрий освятив місця дислокації військовослужбовців та благословив їх на швидке повернення додому з перемогою.

Тепла зустріч, вдячність бійців ще раз переконують: справа благодійництва потрібна в нашому суспільстві, особливо нині, у час військового протистояння.

Наша сила – у нашій єдності!

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook