Ніжин: Зустріч у стінах столітнього агротехнічного закладу

23 червня 2014 року

          20 червня у навчальному закладі зі столітньою історією – Відокремленому підрозділі Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний інститут» – відбулася зустріч в.о. ректора НУБіП України С.М. Ніколаєнка з трудовим колективом, участь у якій взяв і голова Ніжинської районної державної адміністрації І.В. Смаль.

Керівник університету окреслив програму розвитку НУБіП України та зазначив, що університетське господарство велике і роботи багато, а тому запросив до співпраці всіх небайдужих до долі навчального закладу. Станіслав Миколайович також відмітив, що має на меті подальшу розбудову та реформування вишу. Першочерговим завданням вважає підвищення якості навчання, аби воно відповідало статусу національного університету, лідера аграрної освіти і науки та поліпшення матеріально-технічної бази. Високий статус вишу потребує постійного підтвердження, зокрема шляхом участі у вітчизняних та міжнародних наукових програмах. Слід пам’ятати: освіта-наука-виробництво – ось той інноваційний трикутник, що є перспективним у подальшому розвиткові університету. Необхідно гостро поставити і питання якості наукової роботи та навчально-виховного процесу.

Станіслав Миколайович переконаний, що нині не обійтися без демократизації всередині колективу, що дасть мандат довіри до керівника, а очільнику, у свою чергу, «розв’яже руки» для прийняття важливих рішень. Та спинився на проблемних питаннях, до яких належать житло для науково-педагогічного персоналу, співробітників і студентів та стан харчування.

Керівник вишу наголосив, що приділятиме особливу увагу роботі зі студентами, започатковану ще в 2005 (нагадаймо, тоді було створено Всеукраїнську студентську раду при Міністерстві освіти і науки України як консультативно-дорадчий орган з питань студентського самоврядування) та 2007 роках (коли він зініціював державну програму «Студентський та учнівський гуртожиток») та запевнив, що студентське самоврядування поза увагою не залишиться.

На запитання членів колективу про бачення перспектив розвитку інституту (зокрема, створення навчально-практичного центру, прискорення євроінтеграційних процесів у діяльності НУБіП України, проблеми гальмування фінансових операцій ВНЗ казначейськими установами та здійснення закупівель за рахунок спеціальних коштів без застосування тендерних процедур) Станіслав Миколайович надав компетентні та вичерпні відповіді.

Продовжилася зустріч в навчально-науково-виробничому підрозділі. С.М.Ніколаєнко поспілкувався з працівниками лабораторій рослинництва, тваринництва, переробки сільськогосподарської продукції, технічного і технологічного обслуговування. Під час бесіди обговорювалися перспективи подальшого розвитку ННВП інституту, пов’язані з опануванням новітніх технологій в рослинництві та засобів механізації, а також оновлення машинно-тракторного парку для здійснення практичного навчання студентів. Також Станіслав Миколайович побував на колекційно-дослідному та дослідному полях.

Під час знайомства з лабораторією переробки сільськогосподарської продукції її працівниками продемонстровано роботу 2 експериментальних ліній з виготовлення паливних гранул (пелетів) із зерновідходів та відходів від переробки деревини (тирса, стружка) продуктивністю 60 та 360 кг/год.

Було зазначено, що сьогодні головним завданням ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» є збереження цілісного навчально-науково-виробничого комплексу та створення сучасного регіонального навчально-практичного центру для забезпечення належної практичної підготовки студентів відповідно до вимог сьогодення.

Наостанок керівник університету вручив майстрам виробничого навчання та працівникам навчально-науково-виробничого підрозділу набори фірмового спецодягу. А на завершення зустрічі додав, що висот досягає той, хто ставить перед собою високі плани.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook