Майбутній ІТ-шник Олександр Якушев: дистанційне навчання – можливість здобувати якісні знання поза стін університету в період карантину

March 24, 2020
     Студент 3 курсу спеціальності «Комп’ютерні науки» факультету інформаційні технологій Олександр Якушев на період карантину знаходиться вдома, поряд зі своєю родиною, в рідному місті Боярка Київської області. Про свій досвід дистанційного навчання він розповідає в бліц-інтерв’ю.

  • Як майбутнього айтішника чи виникли у Вас проблеми з навчанням в дистанційному режимі?

     – Проблем майже не виникало, за винятком власної самоорганізації. Спочатку було дуже складно себе змусити робити щось корисне, але на щастя, навіть мою всеосяжну лінь, перемогла нудьга, яка дала поштовх до власного саморозвитку в такий період.

  • Які плюси Ви бачите в дистанційному навчанні саме на період карантину?

     – У такий період до плюсів варто віднести те, що дистанційне навчання ‒ це дещо нове та незвичне, а так як під час карантину зайвий раз не підеш на вулицю, це добре розбавляє обстановку, яка на сьогоднішній є доволі напруженою. До того ж не потрібно витрачати час та гроші на дорогу, що в моїй ситуації ‒ надзвичайно добре.

  • Як майбутній фахівець, що б Ви порадили викладачам?

     – Викладачам звичайно ж порадив би не хворіти та бути обережними, залишати також вдома. Щодо ж організації дистанційного навчання ‒ бажано обрати одне середовище для проведення онлайн лекцій та лабораторних робіт в форматі відеоконференцій. Бо для трьох предметів вже три різні програми..., хоча це є гарним досвідом для оволодіння нових технологій.

  • Яку платформу для навчання використовувати?

     – В нас вже є довід використання системи Webex Meeting, що пропонує компанія Cisco, сервіс Google Hangouts, завтра будемо використовувати ще один сервіс для проведення відеоконференцій Zoom і звичайно наше любе сховище безцінної інформації з всіх навчальних дисциплін навчальний портал НУБіП України.

  • Чим ще, окрім навчання, Вам вдається займатися в умовах карантину?

     – В умовах карантину вдається займатися хатніми справами, грати в різні ігри, спілкуватися з тими, з ким не було часу/особливого бажання говорити, проводити більше часу з родиною та дівчиною. Є час на читання книг, на заняття спортом та і просто відпочинок від усього. Проте, ще я використовую цей час для того, щоб вивчати те, що мені цікаво і в перспективі може стати майбутньою професією.

Розмовляла Тетяна Волошина,
заступник декана факультету ІТ

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook