Результати Google Hash Code 2020 – більше 100 тисяч учасників із 190 країн, 700 майданчиків, більше 30 тисяч команд

February 20, 2020

20 лютого 2020 року з 19.30 до 23.30 відбулись професійні командні змагання Google Hash Code 2020 (https://nubip.edu.ua/node/69692), результатом яких є відбір кращих команд світу на фінал в Ірландії 25 квітня 2020 року.

На майданчику «Національний університет біоресурсів і природокористування України» було зареєстровано 29 учасників, що складали 10 команд. Із 10724 команд світу, які представили розв’язок задачі, підготовленої для цих змагань компанією Google, краща команда Forkbenders майданчику «Національний університет біоресурсів і природокористування України» увійшла до 8% кращих команд світу (у минулому році кращій результат команди SAvaGES – входження до 20% кращих команд світу https://nubip.edu.ua/node/57487).

Враження кращих команд від цих міжнародних змагань є такі:

1. Наша команда, Forkbenders (Нікіта Сидоренко, Фількін Максим, Лев Потьомкiн, Безкоровайний Станіслав – студенти КНУ ім. Т. Шевченка), зайняла 920 місце в світі на міжнародних професійних змаганнях Google Hash Code 2020. Загальна кількість балів 26 451 509. Ми дуже задоволені нашим результатом, це був дуже великий досвід для нас.

2. Команда Cputer (Кадир Кадиров, Данило Касьяненко, Данило Бялик, Святослв Бідзіла). Загальна кількість балів 22 339 511. Взяли участь у професійних змаганнях Google Hash Code 2020. Для нас це був перший досвід подібних командних змагань. Завдання, на нашу думку, було дуже цікаве, розробка алгоритму для нього стало справжнім іспитом для нашої команди. Змогли оптимізувати алгоритм відразу після завершення змагань, що дозволило нам отримати гарний результат. Будемо й далі оптимізувати його на розширеному раунді, аби вибитися в лідери.

3. Команда НУБІП – TXCougars (Танасюк Ілля Олегович, Назарчук Олексій Васильович, Мусієнко Валентин Михайлович). 20 лютого 2020 року прийняли участь в професійній олімпіаді Google Hash Code 2020, результат, нажаль, виявився не таким, як ми очікували. Можливо, через недосвідченність, можливо через брак часу, можливо через невідповідність форматування. Бо, коли почали заливати файли, які були розроблені, система видавала помилку з форматуванням вихідного файла, в той час як з завданням, все було ок. Ми отримали гарну практику і на слідуючий рік, на наступних змаганнях, будемо готові до таких викликів.  Команда приймала участь у змаганнях із Європейського міста: 76200 м. Слупськ, вул. Арчішивськего 22а, Поморська академія в Слупську, факультет природничо-математичних наук.

 Дана професійна олімпіада дала можливість подивитись на свої вміння в програмуванні з іншого боку. Ми зрозуміли, які моменти нам потрібно підтягнути, аби стати ще краще! В цілому, враження досить позитивні, адже це хороший досвід для розвитку в програмуванні. Завдання були досить цікаві та продумані. На жаль, через брак часу в першому етапі ми змогли виконати всі завдання, але через поспіх неправильно відформатували вихідний файл, тому система не зарахувала їх, як виконані та не дала балів. Але, завдяки додатковому часу в «Розширеному раунді» ми змогли виконати всі завдання, та отримати 21 697 449 балів.

 Спільно з нами у змаганнях на майданчику «Національний університет біоресурсів і природокористування України» приймала учатсь команда Поморської академії - Słupski Żubry.

4. Команда: Słupski Żubry (Dominik Zubrowski, Tomazh Zhywiecki). 

Our Ukrainian colleagues asked us to send our feedback about the competition in which we participated. We really enjoyed the competition format, but because we discovered about it late enough, we couldn't prepare enough. We will be more prepared next year. Dominic and Tomazh.

5. Команди студенток НУБІП: Empty Cells, Empty cells ver. 2.0.

Криштоп Кароліна: Вцілому в мене враження від Google Hash Code 2020 позитивні. Задача виявилась в певній мірі складною, було цікаво разом з командою шукати та обговорювати способи її розв'язку. Змагання допомогло виявити моменти, на які необхідно звернути увагу при вивченні програмування.

Загальна кількість балів команд, що представили рішення задачі на Google Hash Code 2020 знаходиться за посиланням: https://hashcodejudge.withgoogle.com/scoreboard.

Онлайн супроводження професійних змагань Google Hash Code 2020 відбувалось на Youtube каналі:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1628&v=bNVEdukHVfk&feature=emb_title

Навчаємось і готуємось до нових викликів на міжнародній ІТ арені!

 

Найближчий виклик 4 квітня 2020 року: 1/8 чемпіонату світу студентських командних змагань зі спортивного програмування ІСРС 2020.

Координатор Google Hash Code 2020 на майданчику «Національний університет біоресурсів і природокористування України» - С. Силантьєв.

Всі запитання можна відправляти на поштову скриньку: [email protected] або на телеграм канал: @sergiysylantyev

 

Силантьєв С.О.,
доцент кафедри інформаційних систем

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook