Магістри з Економічної кібернетики – готові дипломовані спеціалісти в сфері цифровізації економіки України

December 11, 2019

Роботу комісії з захисту магістерських робіт за освітньо-професійною програмою Економічна кібернетика спеціальності «Економіка» 11 грудня відкрила декан факультету Олена Глазунова, яка привітала студентів, побажала продуктивної роботи членам комісії та гарних результатів студентам. Продовжив роботу комісії голова, Галушко Валерій Павлович, д.е.н., професор, член-кореспондент НААН України, заслужений діяч науки і техніки України професор кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності, випускник першого випуску спеціальності «Економічна кібернетика». Валерій Павлович розповів студентам про історію цієї спеціальності, про навчання в далеких 70-х роках, про величезні обчислювальні машини та перспективи цих фахівців на сучасному ринку праці. Тому початок був дуже позитивний, цікавий, що спонукало до плідної роботи та обговорення цікавих результатів досліджень магістрів.

Значна частина робіт фундаментального характеру була присвячена аналізу ефективності розвитку різних економічних систем та викликам функціонування аграрного виробництва, у декількох роботах аналізувався вплив зовнішніх ринків на українську економіку. У багатьох дослідженнях обчислювальні експерименти проводилися з використанням сучасного програмного забезпечення: R-Studio, SPSS, Power BI та ін.

Магістерські роботи кібернетиків завжди виокремлювалися креативними підходами, використанням сучасних напрямків оптимізаційних, економетричних, імітаційних моделей з використанням нейромереж. Тематика магістерських робіт з кожним роком стає цікавішою – студенти беруться за дослідження мережевих технологій профорієнтаційної роботи факультету, прогнозують продовольчу безпеку держави, будують сценарії поведінки на інвестиційному ринку, досліджують виробничі процеси аграрного бізнесу.

Неординарна тематика цьогорічних магістерських робіт порушувала дослідження ринку криптовалют, букмекерських послуг, питання кредитно-валютних операцій, забруднення біосфери викидами карбону та ін. Ці теми викликали жваву дискусію, своє бачення та коментарі надавали як члени комісії і викладачі, так і студенти.

 

Вітаємо магістрів з успішним захистом та бажаємо, 
щоб знання, здобуті в магістратурі університету надали їм конкурентних переваг
на ринку праці, хоч майже всі випускники вже працюють за фахом


Андрій Скрипник, завідувач кафедри економічної кібернетики
Наталія Клименко, заступник декана з навчальної роботи

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook