Майбутні журналісти на виїзному практичному занятті: Книжкова палата України

20 November 2019, 20:00

 

     Першокурсники-журналісти разом з викладачем Іваном Чижем провели виїзне практичне заняття в Книжковій палаті України. Заступник директора з наукової роботи Галина Олександрівна розповіла про історію та оптимальні умови зберігання видань у сховищі.

     Цього року Книжкова палата України відсвяткувала 100-річчя. 24 січня 1919 року була заснована і є центром державної бібліографії та архівного зберігання видань. Вона створює електронні національні бібіліографічні ресурси, що є складовою національного інформаційного фонду, державну бібліографічну реєстрацію всіх видів видань, випущених на території України, державну статистику про випуск книжкових видань, газет, про випуск періодичних та продовжених, крім газет, видань. Палата веде державну статистику друку, а також консультаційну роботу як з населенням, так і органами суду, прокуратури, служби безпеки.

     Книжкова палата має ексклюзивну ліцензію Консорціуму універсальної десяткової класифікації і здійснює єдиний в Україні переклад з англомовного еталону і підтримку універсальної десяткової класифікації українською мовою.

  

     На завершення заняття наша колега Олена Борова зачитала два ліричні та дуже душевні вірші власного авторства: «Знецінені» та «Сліди». Ось декілька рядків, які не залишать вас байдужими:

«Сліди залишені несмілі, по-простому,
Ще є обпалені, і є німі.
А ще є слід, що складений із слова,
Він залишився криком на землі.
Бо щось важливо по собі лишити,
Заради цього ми йдемо у світ.
Це так важливо недаремно жити
І залишити після себе слід».

Каріна Король,
студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика»

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook