До 65-річчя кафедри економіки підприємства вчені дискутували над питаннями сталого розвитку

October 7, 2019

На економічному факультеті НУБіП України відбулася визначна подія – Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні питання економіки в забезпеченні цілей сталого розвитку», присвячена 65-річчю кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка.

Актуальність обраної проблематики для проведення науково-практичної конференції не викликає сумнівів, оскільки характерною рисою функціонування суспільства та держави на сучасному етапі є саме зростання ролі сталого розвитку. В роботі конференції взяли участь близько 100 науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів, фахівців-практиків із різних регіонів України, аспірантів і студентів.

Робота Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні питання економіки в забезпеченні цілей сталого розвитку» відбувалася в формі пленарного засідання та засідання наукових секцій. З вітальним словом до учасників конференції звернувся Вадим Ткачук – проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Національного університету біоресурсів і природокористування України, д.е.н., профессор.

У рамках пленарного засідання виступили:
Анатолій Дмитрович Діброва − декан економічного факультету, д.е.н., професор


Світлана Михайлівна Рогач − завідувач кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка, д.е.н., професор


Володимир Петрович Захарченко – голова Ради роботодавців економічного факультету, керуючий партнер ТОВ «Професійного росту», к.е.н.


Микола Іванович Пугачов − заступник директора з наукової роботи ННЦ «Інститут аграрної економіки», д.е.н., професор


Василь Кузьмович Збарський – профессор кафедри маркетингу факультету аграрного менеджменту НУБіП України, д.е.н., профессор
Микола Максимович Ільчук – завідувач кафедри організації підприємництва та біржової діяльності, д.е.н., профессор, член-кореспондент НААН України, заслужений діяч науки і техніки України
Оксана Василівна Гривківська – завідувач кафедри економіки, екології та практичного підприємництва Приватного вищого навчального закладу «Європейський університет», д.е.н., профессор
Наталія Анатоліївна Мазур – профессор кафедри економіки підприємства Кам”янець-Подільського національного університету ім. І. Огієнка, д.е.н., професор
Валентин Володимирович Жебка – профессор кафедри економіки і права Національного університету харчових технологій, академік Транспортної академії України, заслужений працівник освіти України, к.е.н., професор

Окрім того, в ході пленарного засідання конференції з особливою повагою та вдячністю пролунали вітання тим учасникам, які багато років плідно працювали на кафедрі економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка, є її історією та гордістю.

Тематика конференції охоплювала широке коло питань, що стосувалися ключових викликів сучасності для розвитку економіки та управління національним господарством, продовольчої безпеки України, проблем підвищення якості продукції, конкурентоспроможності та інноваційно-інвестиційних аспектів розвитку підприємств, економіки природокористування й охорони навколишнього середовища. Зокрема, ці та низка інших актуальних питань були висвітлені в доповідях учасників у рамках другої частини конференції – роботи наукових секцій. Секційне засідання пройшло на високому науково-теоретичному рівні, в форматі дискусій із поміркованою полемікою та великим зацікавленням як досвідчених учених, так і студентської молоді.

Загалом, Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні питання економіки в забезпеченні цілей сталого розвитку», присвячена 65-річчю кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка відбулася на високому організаційному та науковому рівні. Обрана тема науково-практичної конференції послугувала плідним підґрунтям для обміну думками із зазначеної проблематики. У зв’язку з актуальністю піднятих питань за результатами конференції буде сформовано збірник матеріалів, який буде розміщено на сайті кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка.

За результатами Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні питання економіки в забезпеченні цілей сталого розвитку» її учасниками підготовлена та схвалена Резолюція.

Світлана Рогач

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook