Зустріч у читальному залі бібліотеки, присвячена пам’яті видатного вченого-економіста Леоніда Івановича Касьянова

June 6, 2019

30 травня 2019 р. на Алеї слави університету відбулася церемонія відкриття погруддя видатному вченому-економісту Леоніду Івановичу Касьянову. Після завершення церемонії в читальному залі бібліотеки 10 навч. корпусу відбулася зустріч, присвячена пам’яті Л.І. Касьянова. Зустріч відкрила директор бібліотеки НУБіП України Кіщак Тетяна Степанівна, яка представила експозицію «Погляд у минуле». На експозиції були представлені наукові праці видатного вченого, численні публікації в періодичних виданнях, а також низка історичних артефактів, пов’язаних із життям Л.І. Касьянова. Присутні ознайомилися з життєвим шляхом Л.І. Касьянова, з його науковими здобутками та переконаннями, головне серед яких: «Вчитися треба завжди». 

Після ознайомлення з експозицією, слово взяв декан економічного факультету, д.е.н., професор Анатолій Дмитрович Діброва. Він розповів про історію кафедри економіки підприємства, яку в свій час очолював Л.І. Касьянов, про історію економічного факультету та видатних його науковців. Завдяки цікавій розповіді Анатолія Дмитровича та численним фото, представленим на презентації, всі присутні ніби перенеслися в часи становлення кафедри й факультету.

Із словом вдячності виступив проректор з навчальної і виховної роботи, доктор економічних наук, професор Сергій Миколайович Кваша, який під керівництвом Л.І. Касьянова підготував і успішно захистив кандидатську дисертацію. Він зазначив, що Леонід Іванович був непересічною людиною, вимогливим керівником і дійсно видатним ученим. А представлений Сергієм Миколайовичем короткий відеофільм розчулив усіх присутніх.

До спогадів також долучилися професори Валентин Володимирович Жебка та Мацибора Віктор Іванович, які тривалий час працювали під керівництвом Л.І. Касьянова. Вони наголосили, що життєвий досвід, знання й працелюбність Леоніда Івановича були запорукою вагомих наукових здобутків колективу кафедри економіки сільського господарства (нині економіки підприємства), економічного факультету та Української сільськогосподарської академії.

Завершила зустріч д.е.н., професор, завідувач кафедри економіки підприємства Світлана Михайлівна Рогач, яка зазначила, що в умовах сьогодення колектив кафедри працює, рівняючись на минулі здобутки та беручи приклад із учених минулого.

Доцент Тетяна Мірзоєва. 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook