Сучасні тенденції розвитку агробізнесу під увагою викладачів кафедри підприємництва та організації агробізнесу

12 June 2018, 14:40

Сучасний агробізнес це не тільки вирощування традиційних сільськогосподарських культур та тварин. В сучасних умовах підприємці значно розширили набір так званих «нішевих культур», відійшовши від традиційних галузей сільського господарства.

Однією з таких галузей є горіхівництво, яке інтенсивно розвивається в останні роки.  Грецький горіх є дуже перспективною культурою, усі частини якого від листя до коренів використовуються людством, не кажучи вже про цінні плоди та деревину. Однак, це довгострокова інвестиція, максимальна віддача від якою приходить лише на п’ятнадцятий рік вегетації. Це змушує садівників знаходити додаткові варіанти заробітку, поки горіхові насадження підростають

Доценти кафедри підприємництва та організації агробізнесу Маршалок М.С., Радько В.І., Нікітченко С.О. та доцент кафедри статистики та економічного аналізу Музиченко А.О., з метою вивчення організації горіхового бізнесу відвідали ТОВ «Каридія» Мукачівського району Закарпатської області.

Товариство «Каридія» займається вирощуванням грецького горіху та фундуку. Перший урожай горіха в товаристві побачать через 7 років. Тому, щоб зменшити витрати у підприємстві посадили ущільнюючі культури, сливи і картоплю, які дозволять отримувати продукцію до плодоношення горіхових насаджень.

     

Працівники підприємства ознайомили викладачів з технологічними особливостями вирощування горіхів, організацією виробничих процесів, організаційно-економічними умовами ведення горіхового бізнесу. З боку науковців було чимало запитань на які працівники підприємства дали грунтовні відповіді.

 Працівники кафедри висловлюють щиру подяку директору Мукачівського аграрного коледжу Юрію Юрійовичу Садварі за сприяння у організації зустрічі.

 

Доцент кафедри підприємництва та організації агробізнесу

Маршалок М.С.

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook