Проектні менеджери у Слупську відвідали «Ніч у ратуші»

June 5, 2018

Навчаючись у магістратурі «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» ми маємо можливість одночасно навчатися у Поморської академії і отримати польський диплом державного зразка з управління національною безпекою. За такі можливості ми вдячні завідувачу кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту  Лідії Василівні Шинкарук та працівникам кафедри, оскільки навчання у Польщі відкрило для нас можливість не лише вивчення нових предметів, а й набуття нових професійних навиків та вивчення польської і англійської мови у мовному середовищі країн Європейського Союзу.

Поряд з цим, ми стали свідками та учасниками різних заходів, які відбуваються у Слупську у травні.

Серед останніх цікавих подій – незвичний для нас захід «Ніч у ратуші»! У історичній будівлі, яка використовується як адміністративна, на нас чекало чимало розваг і сюрпризів.

При вході в ратушу нас вітав музичний рок-гурт. Коридори ратуші перетворилися на виставкову площу, на якій були представлені фотографії, малюнки, картини молодих талановитих учнів з Групи Технічних Шкіл «FotoPlastykON'17 vol.02», а також роботи учнів з інших шкіл. Учні ж були там особисто і демонстрували свої навички живопису. Ще були представлені такі унікальні виставки: фотографії Czesława Cekały «Забуті кадри», виставка Медалей Słupskich з колекції Яна Radkowskiego з Польського Товариства Нумізматичного Відділення в Слупську,  Книга Почесних Громадян Міста Слупська, а також виставка робіт в техніці «батік» від прокурора району, Центру Культури. Слупська «Ceramikarnia» показувала процес створення мозаїки. Слупський Аероклуб представляв виставку літаючих моделей, а прямо перед Ратушею – був розміщений планер, за штурвалом якого можна було посидіти.

«Ніч у ратуші» також була можливістю зустрітися з міськими начальниками, які не лише відповідали на питання, що стосуються міста, але й проводили вікторину «хто є хто?» та взяли участь у змаганнях з пінг-понгу. На дворі ратуші, відбувався модний показ одягу, підготовлений фахівцями індустрії моди з Команди Технічних Навчальних закладів.

Навколо ратуші лунала високої якості музика, яку організували музиканти з Асоціації Makrofon. Актори Нового Театру співали хіти з «Скрипаля на даху» і «Сцени Кохання». Крім того, віртуоз гітари Pawel Vashkievich представляв свої навички.  У дворі ратуші, в хіп-хоп ритмах виступали відомі для слупських мешканців виконавці – Endriu і Stachu,  а для активних відвідувачів проводились тренування енергетичної зумби, яку проводила  інструктор з фітнесу Kinga Żelechowska.

Також проводились різні благодійні заходи. Волонтери з притулку для тварин знайомили відвідувачів з чудовими домашніми улюбленцями,  тим самим заохочуючи міських мешканців забрати тварин додому. Волонтери в сфері медицини проводили свої всякого роду акції.  Школа Поліції нагадувала правила першої допомоги і надавала обладнання для досліджень на вміст алкоголю.

Ми також ознайомилися з новітніми технологіями, які використовуються в навчанні – «Ekonomik», і «Drzewniak», і «Mechanik» представляли можливості, які дає 3D-принтер, фототехніки показували свої кінематографічні та фотографічні роботи, теслярі та техніки – технології роботи по  дереву, «Механіки» представляли дивних роботів Lego і розказували про їх використання, IT-фахівці проводили вікторини on-line з історії Слупська.

У приміщенні ратуші були й інші експозиції  різних організацій, приватних підприємств, навчальних закладів, в тому числі й Поморської Академії, яка наче перенесла нас в світ фізики, хімії та біології.

Високо на вежі ратуші була установлена фотобудка, в якій можна було зробити пам'ятну фотографію, а після настання темряви було заворожуюче Fireshow!

Анастасія Богнат
магістр 1-го року навчання
освітньої програми «Управління інвестиційною
діяльністю та міжнародними проектами»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook