Випускниця економічного факультету 2006 року Юлія Райнхайдт про можливості які надає НУБіП України

April 2, 2018

      Про враження від навчання в університеті та можливості, які дає своїм студентам НУБіП України, розмовляємо з випускницею економічного факультету  Юля Райнхайдт.

— Юля, привіт, ви нещодавно виступали на Дні Відкритих дверей єкономічного факультету, розкажіть нам коротко про себе?
     —  Всім привіт. Зараз тимчасово проживаю в Німеччині, і веду міжнародний проект - ми з командою та партнерами будуємо “cloud-based digital platform, with ecommerce elements” для нашоі німецької нафто-переробної компанії де я і працюю вже більше 3-х останніх років. Ця платформа також буде базою для подальшої розробки таких елементів як Cognitive Digital Twins та Blockchain. Моя мрія, що колись ця платформа стане настільки розумною, що буде замінювати людський розум. Також я працюю над дисертацією, навчаюся дистанційно в одному з американських університетів, і вивчаю яким чином соціальний капітал і передача знаннь, впливає на те, як корпоративна команда створює інновації. Як я сказала зараз я живу в Німеччині, а взагалі то я з Чікаго, штат Іллінойс, США. Переїхала в Америку в 2009 році, маю американське громадянство. Народилася у Вінниці, закінчила ЗОШ в селі на Київщині.

 —  В якому році ви вступили до університету, і чому вибір впав саме на аграрний?
     — Після закінчення школи, у 2001 році я продовжила навчання в Національному аграрному університеті (нині НУБіП України) на спеціальності "Облік і аудит". А в 2006 році захистила диплом магістра зі спеціальності "Економіка підприємства". Мій вибір впав на аграрний тому, що університет має прекрасну репутацію, розташований в мальовничому куточку столиці, і, головне, за міжнародну співпрацю з університетами світу.

 — Як ви можете охарактеризувати рівень навчання в нашому вузі?
     — Мені ВУЗ дав дуже сильну базу знань для адаптації на ринку праці. Особливо моя магістерська дипломна робота на тему «Формування соціального партнерства в сільській місцевості», за що велика подяка колективу університету і зокрема керівнику моєї дипломної - професору Ткачуку Вадиму Анатолійовичу. Я пам’ятаю що під час навчання було дуже важко сприйняти те, що нам потрібно було вивчати деякі окремі дисципліні такі як , наприклад, тваринництво, рослинництво, ми навіть їздили на тракторі… Зараз, маючи певний професійний досвід, я хочу сказати, що майже всі предмети я використовую в своїй кар’єрі (навіть тваринництво - наприклад моя стаття в американському журнала харчування домашніх тварин: Petfood Industry (August, 2014).Reduce Downtime and Increase Food Safety. Advertisement. (p.33)

Коли я в 2014 році поступала в аспірантуру, вже в США, щоб пройти відбірковий конкурс, мені потрібно було здати екзамен на знання статистики в університеті Гарвард, який я успішно і сдала. Базу знаннь які я отримала за час свого навчання в НАУ з предметів: Статистика, теорія ймовірності, математичних моделювань, я використовую щоденно в своїй роботі. Звичайно ці та й інші предмети продовжую вивчати і сьогодні - адже наука на місці не стоїть..... Coursera мій найкращий друг...Насправді, Національний аграрний університет надав мені високоякістні знання світового рівня, і практика за кордоном в Англії, була моїм (на той час) найважчим випробуванням, але навчила мене строгій самодисципліні і самостійності. Також дуже важливо це світове визнання і котирування мого диплому Магістра, який було легалізовано в США і прирівняно до американського ступеню MBA без будь-яких додаткових тестувань чи екзаменів. І звичайно висока відповідність набутих знання моїй трудовій діяльності – робота в сфері створення нового бізнесу. На протязі своєї кар’єри я проживала в 6 країнах світу, а у відрядженнях побувала більше, ніж 80 країнах. Я також співзасновник багатьох міжнародних проектів і як тільки завершу дисертацію, буду працювати над новою ідеєю.

 — Ви зараз працюєте закордоном, чи була якась роль університету в вашій кар’єрі?
     — Фахова підготовка дуже вплинула на мою трудову діяльність і кар’єру. Так, зокрема, перша робота в США була напряму зв’язанна з моєю магістерською дипломною роботою: я працювала в експортному департаменті штату Іллінойс, і допомагала компаніям з нашого штату створювати/налагоджувати зв’язки та розвивати експортний бізнес в Європію.

 — Ви навчалися і навчаєтеся в інших престижних університетах світу, як ви оцінюєте Університет порівняно з інишими закладами?
    — Абсолютно- на рівні з іншими університетами. Я вважаю що особливо міжнародні зв’язки нашого університету з іншими надають унікальності, адже можливість навчатися або проходити практику в іншій країні - це найцінніший досвід для студентів.

 — З позиції сьогоднішнього досвіду, що б ви порекомендувала собі зразка 2001 року (першокурсниці)?

    — АЯ б порекомендувала просто гарно вчитися, і покладатися на те що університет підібрав найкращі предмети для мого розвитку як спеціаліста і також звернути увагу в першу чергу на такі предмети: механіка, хімія, статистика, макроекономіка, теорія імовірності, логіка, розвиток бізнесу і вільне знання англійської мови з фаховою термінологією включно. Також мені шкода, що не займалась баскетболом, а багато часу витрачала разом з друзями даремно на студентські посиденьки.


Розмовляв Анатолій Діброва

  


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook