Live Life Education – вивчення англійської мови на реальних експозиціях

6 October 2017, 9:30

Комунікативна мовленнєва компетентність студентів багато в чому залежить від форм навчальних занять, тому, переймаючи досвід іноземних колег British Council, які зосереджують увагу на вивченні професійної англійської мови, науково-педагогічні працівники кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей намагаються зробити навчальний процес студентів цікавим, корисним і професійно-орієнтованим.

Тож виставка Старих автомобілів «Old Car Land 2017», що проходила на базі Державного музею авіації України імені О.К. Антонова, стала чудовою нагодою для проведення науково-практичного виїзного заняття. Тут студенти механіко-технологічного факультету і факультету конструювання і дизайну в англомовному середовищі і на нестандартному занятті вивчали тему «Types of transport. Transport of the past and transport of the future» на реальних прикладах (понад 900 раритетних, ексклюзивних автомобілів, бойової техніки, близько 100 літаків і гелікоптерів). На виставці були представлені й легендарні танки Т-34, Т-55, Т-76 та інша бойова техніка, на прикладах якої майбутні інженери змогли закріпити отримані теоретичні знання і попрактикувати іншомовну професійну лексику (інструменти, механізми, види двигунів тощо).

  

Використовуючи комунікативну методику, викладачі запропонували їм називати типи транспорту англійською мовою, обладнання, його технічні характеристики, способи використання й збирання. А також провели гру «Вгадай авто за зазначеними характеристиками та знайди його на виставці». Крім того, студенти-механіки і конструктора порівнювали технічні властивості старих і нових автомобілів фаховою англійською мовою.

Майбутні фахівці технічних спеціальностей із цікавістю спостерігати за конкурсами та змаганнями водійської майстерності, перегонів, а також познайомилися з роботами з автотюнінгу, масштабними реконструкціями.

Під час фестивалю студенти зустрілися із українським гонщиком Сергієм Маліком і взяли у нього ексклюзивне інтерв’ю англійською мовою.

Своїми враженнями про виставку вони ділилися з одногрупниками на наступних заняттях англійської мови за професійним спрямуванням, підготувавши про цю подію цікаві презентації з власним фотозвітом.

Пономаренко Оксана, Березова Людмила,
доценти кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей

 
 

 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook