V Міжнародна науково-практична конференція “Глобальні та регіональні проблеми інформатизації в суспільстві і природокористуванні 2017”

June 22, 2017
На факультеті інформаційних технологій відбулась V Міжнародна науково-практична конференція “Глобальні та регіональні проблеми інформатизації в суспільстві і природокористуванні 2017”.  Цього року в конференції прийняли участь 126 учасників з України, Канади, Польщі, Казахстану та Ізраїлю. Відкривала конференцію декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова. На відкриття конференції завітав начальник науково-дослідної частини Університету Володимир Отченашко. Учасників привітав також відповідальний секретар конференції Олексій Ткаченко.  
 
     
Цьогорічна конференція мала формат круглого столу та двох пленарних сесій. Метою дискусії було знайти зв'язок між наукою, бізнесом та освітою. Тематика першої пленарної сесії була зосереджена на наукових аспектах агромоніторингу, друга ж пленарна сесія була представлена доповідями спікерів з бізнесу.
  
 
Доктор с.-г. н., професор НУБІП  Сергій Зібцев говорив про застосування сучасних ІТ та даних ДЗЗ для моніторингу, попередження та гасіння природних пожеж в Україні. Про систему дистанційного моніторингу рослинних насаджень для раціонального використання добрив доповів Олексій Опришко к.т.н, доцент НУБІП. Виступив на конференції д.т.н, професор НТУУ “КПІ” Андрій Шелестов. Закривав першу пленарну сесію д.е.н., професор Андрій Скрипник з темою “Моніторинг екологічного забрудення Київської області побутовими та промисловими відходами”.
 
  
 
Другу пленарну сесію відкрив Сергій Сластін головний спеціаліст відомчого підрозділу космічного агенства НЦУВКЗ, який ввів слухачів в курс дистанційного зондування для розвитку аграрного сектору України. Директор компанії АгроOnline Віктор Боровик говорив про цифрову агрономію, а консультант SmartFarming Вадим Остапенко розповів про моніторинг стану посівів за допомогою БПЛА.
  
За круглим столом учасники обговорили поєднання науки і бізнесу з освітою в галузі комп'ютерного еколого-економічного моніторингу.

 

 

 

 

Після кава-паузи і кулуарних дискусій робота буда продовжена в секціях: Моделі, методи та інформаційні технології в економіці (керівник секції А.Скрипник), Комп'ютерні системи і мережі (керівник секції М.Васюхін), Технології обробки даних та розробки програмних систем (керівник секції Б.Голуб), Автоматизація біотехнологічних об'єктів (керівник секції В.Лисенко), Інформаційно-комунікаційні технології в поширенні знань (керівник секції О.Глазунова). Кращі доповіді будуть представлені в науковому журналі факультету інформаційних технологій Інформаційні технології в економіці та природокористуванні (пам'ятка для авторів тут)

доцент кафедри комп'ютерних наук Ірина Ясенова

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook