На факультеті аграрного менеджменту пройшла зустріч студентів із Головою Ради роботодавців Тарасом Висоцьким

11 May 2017, 11:40
ауд. 228 корпус 10

 11 травня 2017 року відбулась зустріч студентів факультету аграрного менеджменту з Тарасом Висоцькимгенеральним директором УКАБ, головою Ради роботодавців факультету, який зупинився на питаннях прибутковості аграрного виробництва, головних джерелах отримання доходів в сільському господарстві та вимогах ринку праці до випускників аграрних вузів.

    Генеральний директор УКАБ поінформував слухачів про те, що частка аграрного сектору в генеруванні експортних валютних надходжень зросла за 2013-2016 рр. з 27% до 40 %. Водночас, 81% надходжень у структурі експорту в поточному році (8,5 млрд. дол. США) забезпечують зернові та олійні культури, а 14 % (1,1 млрд. дол. США) за рахунок експорту продукції тваринництва. 
    Лектор відзначив, що в сучасній ринковій економіці конкурентоспроможність підприємства неможливо уявити без прогнозування і планування, тому рентабельність ведення агробізнесу значною мірою залежить від того, наскільки достовірно товаровиробники спроможні передбачити перспективи свого розвитку, врахувати всі витрати, ризики і цінові тренди.
    Досвід передових аграрних країн світу свідчить, що в основі економічного зростання агросектору лежить використання інноваційних високопродуктивних технологій вирощування сільськогосподарських культур, успішне застосування яких можливо здійснити на основі чітко розроблених технологічних карт для кожної культури, які містять опис технологічних операцій, аналіз виробничих витрат та економічної ефективності виробництва.
     У рамках зустрічі обговорювалися напрями розвитку експортних ринків, впровадження ефективних наукових розробок у виробництво, а також особливості корпоративної соціальної відповідальності бізнесу, доступу до джерел фінансування підприємств агросектору та питання земельної реформи. 

     На завершення голова Ради роботодавців ФАМ відповів на запитання студентів та викладачів, побажав присутнім віри в свої сили, цілеспрямованості та професійної реалізації. 

Анатолій Остапчук, декан факультету аграрного менеджменту

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook