Відкрита лекція Бобось І.М. «Значення та сучасні технології вирощування баштанних культур»

February 20, 2017

        20.02.2017 р. в аудиторії 42, 7-го навчального корпусу відбулася відкрита лекція доцента кафедри овочівництва Бобось Ірини Макарівни з дисципліни «Овочівництво відкритого ґрунту». Лекція прочитана для студентів IV курсу 5 групи агробіологічного факультету на тему: «Значення та сучасні технології вирощування баштанних культур».

      Студенти ознайомились із значенням, харчової цінністю, станом та перспективою вирощування баштанних культур. М'якуш плодів баштанних культур легко засвоюється, швидко перетравлюється, їх використовують з лікувальною метою як сечогінний, жовчогінний, протипухлинний, глистогінний засіб. Не дивлячись не високі потенційні можливості баштанництва спостерігається зменшення посівних баштанних культур та їх валових зборів. Водночас завдяки кавуну, наша країна має змогу збільшувати експорт в країни ЄС. Попри те, що ми в багатьох речах прив’язані до курсу валюти, але за рахунок оренди землі, дешевшої робочої сили й інших складових можемо поставляти якісний товар за конкурентною ціною.      

       На лекції були представлені загальні принципи та особливості технології вирощування і збирання дині й кавуна. Студенти змогли переконатись про важливість застосування всіх елементів технології вирощування баштанних культур, від яких залежать як рання і товарна врожайність, так і їхні якісні та смакові показники.

         

     Заняття відвідали науково-педагогічні працівники агробіологічного факультету, які засвідчили високий професійний рівень та педагогічну майстерність лектора. Лекція прочитана з використанням наочних, технічних і аудіо- відео засобів. Викладений матеріал структуризований, викликав заківленість студентів до актуальних питань в баштанництві.

В.о. завідувача кафедри овочівництва,
доцент Федосій І.О.


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook