Юридичний факультет провів круглий стіл на тему: «Реалізація прав людини: виклики сучасності» з нагоди 68-річчя прийняття Загальної декларації прав людини Генеральною Асамблеєю ООН

December 12, 2016

 Юридичний факультет за підтримки Київської організації незрячих юристів, Української Гельсинської спілки та ради молодих вчених провів круглий стіл «Реалізація прав людини: виклики сучасності» з нагоди 68-річчя прийняття Загальної декларації прав людини Генеральною Асамблеєю ООН.

    Його мета – поширення знань про людські права, Загальну декларацію, а також публічне обговорення та обмін думками про можливості їх захисту і реалізації.

     Декан юридичного факультету Яра О. С., завідувач кафедри міжнародного праваЛадиченко В. В., голову ради молодих вчених юридичного факультету Шульга Є. В. привітали учасників круглого столу, окреслили сучасні виклики, що ставляться перед людиною в частині реалізації її основних прав, та висловили сподівання на плідне обговорення механізмів їх реалізації та засобів їх. 

     Голова Київської організації незрячих юристів Турський В.М. висвітлив проблеми, з якими сьогодні змушені стикатися особи з обмеженими можливостями, та відзначив, що індикатором розвитку суспільства є ставлення держави до дітей, пенсіонерів та інвалідів, а дотримання їх прав говорить про державу як правову, демократичну та соціально орієнтовану. 

     

     Після виступу Володимир Миколайович подарував унікальні зразки православних ікон, привезених з Гори Афон (Греція), що надруковані шрифтом Брайля, та вручив від імені очолюваної ним організації подяку юридичному факультету НУБіП України за організацію круглого столу. 

     Потому учасники переглянули інформаційний відеоматеріал про поняття та історичний розвиток прав людини та перейшли до обговорення доповідей: «Расова дискримінація кримських татар: шляхи подолання проблеми» (громадський активіст, представник Кримськотатарської діаспори, юрист Решитова Д.І.); «Міжнародний захист жінок від домашнього насильства» (доцент кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства к.ю.н. Головко Л.О.); «Вплив корупції на права людини» (старший аналітик міжнародної антикорупційної організації Transparency international, аспірант Черняк Є.О.); «Право учасників бойових дій на безоплатну приватизацію земельних ділянок в Україні» (доцент кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука Дейнега М.А.); «Проблеми інформатизації порушення прав людини» (магістр 1 року навчання Шаня Д.В.); «Програма «Обмуцман+» – паспортизація областей» (магістр 1 року навчання Голуб С.М.) та ін.

    

     В обговоренні взяли участь декан Яра О. С., її заступник Улютіна О. А., представники усіх п’яти кафедр юридичного факультету, голова Спілки молодих вчених НУБіП Галат М. В., голова ради молодих вчених гуманітарно-педагогічного факультету Прохорчук О. М. та студенти. Усі присутні мали змогу висловити власну думку та поставити запитання доповідачу або аудиторії. Разом із цим, усі були одностайні в тому, що забезпечення прав залежить, передусім, від кожного і ми повинні поважати один одного та робити цей світ кращим. 

     Юридичний факультет сподівається, що аналогічні круглому столу заходи спонукатимуть усіх відповідальніше ставитися до власних прав, прав інших людей, цінувати демократію та бути свідомими.

Шульга Є.В., 
голова ради молодих вчених 
юридичного факультету 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook