«Сучасне птахівництво 2016 - технології, якість та кадри»

7 December 2016, 20:06

   Журнал «Сучасне птахівництво» Національного університету біоресурсів і природокористування України (кафедра технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві) за підтримки асоціації «Союз птахівників України» провів III міжнародний семінар «Сучасне птахівництво 2016 - технології, якість та кадри» у рамках Міжнародної агропромислової виставки «ІнтерАГРО-2016» 9 листопада 2016 року. 

    У роботі семінару традиційно прийняли участь спеціалісти птахівничих підприємств різних форм власності; керівники та менеджери компаній-виробників і дистриб’юторів ветеринарних препаратів, кормів, кормових добавок, обладнання; наукові співробітники науково-дослідних інститутів, аспіранти, студенти і викладачі факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України та інші. Семінар відвідали більше 60 учасників. 

 На початку семінару його учасників привітав головний редактор журналу «Сучасне птахівництво», доктор сільськогосподарських наук, професор Віталій Петрович Бородай. Про стан та перспективи розвитку галузі птахівництва в Україні у 2016 році, проведення сертифікації птахівничих підприємств по ISO 22000 розповів генеральний директор «MNC Group», член правління асоціації «Міжрегіональний союз птахівників і кормовиробників України» Григорій Мазур. Сучасні проблеми птахівничої галузі – удосконалення технологій виробництва продукції, використання різноманітних кормових добавок у годівлі птиці, екологічні засади переробки посліду – знайшли відображення у доповідях науковців Білорусі і України, що призвело до жвавого обговорення учасниками семінару. Незвичайна, цікава доповідь «Використання собак-пастухів у птахівництві» Марини Немченко, судді і власника розплідника робочих собак породи бордер коллі, викликала величезний інтерес аудиторії. 

    Вікторія Мельник, доцент кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві НУБіП України в своїй доповіді «Підготовка фахівців для галузі птахівництва у Національному університеті біоресурсів і природокористування України» підняла важливі і актуальні питання щодо кваліфікації молодих фахівців, їх працевлаштування, затребуваності на підприємствах, а також запросила на навчання до Національного університету біоресурсів і природокористування України.

    Тематика семінару, а також висококваліфіковані виступи доповідачів із захопленням були сприйняті усіма учасниками цього заходу і, зокрема, студентами магістратури факультету тваринництва та водних біоресурсів, аспірантами, які відвідали семінар разом із викладачами – професором Н.П. Пономаренко і доцентом В.В. Мельник.

 

Наталія Ковальчук,

директор редакції журналу «Сучасне птахівництво»

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook