Розпочато сезон профорієнтації серед школярів до вступу 2017 року.

October 9, 2016

   Пошук кращих серед кращих школярів – майбутніх абітурієнтів ведеться кожного дня. От і викладачі факультету інформаційних технологій розпочали профорієнтацію кампанію до вступу 2017 року.

   Асистент кафедри комп’ютерних систем і мереж, кандидат педагогічних наук,  Андрій Блозва провів профорієнтаційну роботу в школах Тернопільщини. Ним відвідано школи міста Борщева №1 та 3, та міста Скала Подільська школа №1. Учні дізналися про НУБіП України в цілому, його славну історію та сьогодення. Цікавим було почути про ідеї та інновації які втілює в життя університет реалізуючи проект «Голосіївська ініціатива 2020» та роль сучасних інформаційних технологій у досягненні цієї мети. Враховуючи, що людство переживає четверту промислову революцію, важливу роль відіграють люди які обрали своєю професію пов’язану із комп’ютерними науками. Майбутніх абітурієнтів поінформовано про переваги навчання на факультеті інформаційних технологій, які освітні спеціальності можна отримати, а саме: «Інженерія програмного забезпечення», «Комп’ютерна інженерія» та «Програмна інженерія», «Комп’ютерні науки», а також «Економічна кібернетика».

   Але, як кажуть краще один раз побачити, ніж 100 разів почути. З цією метою А. Блозва продемонстрував як з мікропроцесором Arduino та системних частин до нього скласти робочу модель «Розумний світлофор» з програмним кодом управління. Ця проста здавалося б презентація, неабияк вразила школярів та продемонструвала, що ІТ-професії цікаві та перспективні, а факультет має фахівців та матеріальну базу для отримання сучасної спеціальності.

 

В.о. завідувача кафедри комп'ютерних систем і мереж

Дмитро Касаткін

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook