Студентки поділились своїм досвідом про проходження конкурсу на навчання у ISA de Lille

24 вересня 2021 року

Першою про свій досвід розказала студентка економічного факультету Вероніка Лось:

   "Ще під час вступу до НУБіП я знала, що міжнародний відділ пропонує багато програм для роботи та навчання по обміну, проте чомусь тягнула до останнього, до того ж карантин скоротив багато можливостей для трансферу студентів. Отже, у березні 2021 року я була рішуче налаштована знайти якусь програму по обміну, і точно поїхати за кордон.


     Я шукала інформацію на нашому сайті, поспілкувалась із відповідальними на факультеті та із головою міжнародного відділу в університеті, але на жаль не знайшла програми яка би мене зацікавила. Та приблизно через тиждень я побачила запрошення на Zoom конференцію, на якій розповідатимуть про програму Erasmus+ в ISA de Lille. Побувавши на конференції, я твердо вирішила, що в вересні я повинна бути в Франції, no matter what! Підготувала мотиваційний лист, решту документів і чекала на відповідь. Коли мені прийшло запрошення на співбесіду, я так перенервувала, що мало не сплутала дні та години. Декілька вечорів поспіль практикувала відповіді на питання, які мені могли б задати на співбесіді, і коли настав час співбесіди, я була повністю готова. Далі послідували довгі три тижні, під час яких я пройшла співбесіду на роботу, яка мені дуже сподобалась, проте відмовилась, обравши для себе поїздку на навчання в Францію, адже вважаю цей досвід корисним для мого майбутнього.
31 травня я отримала лист із довгоочікуваним "Congratulations". Далі послідували безкінечні "to do" списки: які документи перекласти, апостилювати, подати на візу, які речі з собою взяти.


    Майже кожен літній вечір був проведений в підготовці, але нам пощастило, адже нам допомогла Антоніна Мусій, яка їздила на цю ж програму в минулому році,та розповідала всі нюанси, підказала як правильно підготуватись та адаптуватись по приїзду.
Про всі ці переживання забуваєш, як тільки приїжджаєш в Лілль: красиві вулички, смачні круасани, та яскраві люди, гарний університет, цікаві пари, нова мова, веселі вечори в резиденції та пікніки із новими друзями із різних куточків світу. Галерея заповнена фотографіями, а емоції переповнюють.
Тому якщо ти ще сумніваєшся, то припиняй: готуй документи, починай вчити французьку та пакуй валізи!"

 

 

Також про свої враження розповіла студентка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Анна Панаскевич:

   "Навчаючись у старших класах, переді мною постав вибір не лише майбутньої професії, але й освіти. І саме тоді я чітко знала, що хочу мати досвід міжнародної освіти. Я цікавилася багатьма іноземними ВУЗами та стипендіями. Але завжди було одне «але» -- знання іноземних мов. Вивчення іноземних мов завжди давалися мені не легко, я покидала вивчення багато разів через брак мотивації. І коли я дізналася на першому курсі, що в НУБіП України підтримується програма Erasmus+, я поставила за ціль понад усе здобути високий рівень англійської мови. І вже через рік я тримала у своїх руках диплом із зазначеним рівнем володіння мови Advanced та з моїм іменем на ньому. Це була моя перша перемога.

 

    Але надалі мене чекало ще більше випробувань. Я обрала програму міжнародного обміну студентами Erasmus+ до JUNIA ISA у Франції. Збір та подача усіх необхідних документів були не найскладнішим етапом. Найбільше я боялася співбесіди з представниками від JUNIA ISA, оскільки це була моя перша співбесіда англійською мовою. Я неймовірно хвилювалася і наступні декілька днів очікування відповіді далися нелегко. Ніколи не забуду момент, коли їдучи з Києва до мого рідного міста у машині з батьками я відкрила електронну поштову скриньку та побачила лист із закріпленою темою “Congradulations!”. Так, мене прийняли на навчання до JUNIA ISA Lille Graduated School of Engineering. Радості не було меж. Тепер мене чекають неймовірні моменти та досвід здобуття освіти у Франції з якими я обов'язково поділюсь і з вами."

 

 

   Підсумовуючи враження дівчат хочеться ще раз нагадати всім студентам що навчання за кордоном це не мрія, це реальність яку ви можете з легкістю втілити у життя, тож слідкуйте за "новинами" у розділі "Міжнародна діяльність" та спробуйте свої сили, впевнені зовсім скоро будемо читати вже ваш схожий відгук. 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook