Заняття з інформаційної культури для першокурсників у науковій бібліотеці НУБіП України

21 вересня 2021 року

Інформаційне забезпечення є важливою ланкою навчального процесу будь-якого вузу. Цю роль виконує бібліотека вищого навчального закладу. Наскільки її інформаційний простір відповідає запитам користувачів, настільки успішною стає навчальна та науково-дослідницька робота закладу. Комп’ютеризована бібліотека на сьогодні виконує особливу місію – забезпечує читачам оперативний доступ до інформаційних ресурсів і одночасно є центром виховання інформаційної культури. Традиційно, у перші дні навчання першокурсники знайомляться з науковою бібліотекою. Адже, розпочинаючи академічне навчання необхідно знати та дотримуватись етичних принципів і правил, що визначені Законом України « Про освіту». Отож, першокурсники 10 групи ОС «Магістр», спеціальності «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», факультету ветеринарної медицини з наставником доцентом кафедри ветеринарної гігієни ім. А.К. Скороходька Кос’янчук Н. І. відвідали наукову бібліотеку НУБіП України.

Нас радо зустріли в читальній залі наукової бібліотеки заступниця директорки наукової бібліотеки Неллі Маркова - Пипко і співробітники бібліотеки. До уваги студентів було представлено презентацію на тему: « Хто я? Чому я тут», яка зацікавила їх своїм змістом.

У ході заняття студенти познайомились із основними складовими інформаційної культури та академічної доброчесності, дізналися про інформаційне забезпечення бібліотеки, доступ до відкритих електронних ресурсів, алгоритм пошуку в електронному каталозі.
Крім друкованих видань усі користувачі мають можливість скористатись електронною бібліотекою НУБіП України, що доступна з локальної мережі університету та цифровою бібліотекою, що доступна з мережі Інтернет, а також скористатись бібліотечним сервісом– електронна доставка документів (ЕДД).

Наприкінці зустрічі студенти отримали слушні настанови та побажання, їм було запропоновано в ігровій формі пройти бібліотечний квест.
Групу студентів розділили на дві команди, кожна з яких отримала індивідуальне завдання. Під час квесту студенти ознайомились з розташуванням католожних залів,опанували навики користування алфавітом та системним катологом, відділом обслуговування студентів, побували в книгосховищі, шукаючи ключі розв’язки квестових завдань.

З великим азартом і кмітливістю студенти виконували завдання квесту. Загалом квест – це спортивно-інтелектуальне змагання, і на швидкість, і на уважність, і на вміння зосередитись та аналітично мислити. Все це є у наших студентів – першокурсників ветеринарного факультету. Час пролетів швидко, весело та цікаво. В кінці змагання кожна група отримала подарунки. Переможці були заохочені торбинкою солодощів.

Щиро вдячні Неллі Юріївни та працівникам наукової бібліотек за цікаво проведене заняття та бібліотечний квест.

 

Наставник групи: доцент кафедри
ветеринарної гігієни ім. А. К. Скороходька Кос’янчук Н. І.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook