У НОВИЙ НАВЧАЛЬНИЙ РІК – З НОВИМ СУЧАСНИМ ОБЛАДНАННЯМ!

2 вересня 2021 року

Вже стало приємною традицією, щороку, до Дня знань, і не тільки, поповнювати лабораторний парк університету сучасним обладнанням. Так, цього року, адміністрацією університету з ініціативи особисто ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка та проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука, у рамках Програми "Голосіївська ініціатива-2025", придбано навчально-лабораторний стенд «Гідравліка М1», який дозволить забезпечувати більш якісне, на сучасному рівні, проведення лабораторно-практичних занять для студентів всіх технічний спеціальностей з дисципліни «Гідравліка». Стенд поєднує у собі лінійку сучасних технічних засобів для проведення наступних робіт: вимірювання тиску та витрати; визначення режиму течії рідини; побудова напірної і п’єзометричної ліній трубопроводу; дослідження рівняння Бернуллі; визначення коефіцієнтів місцевих гідравлічних опорів; визначення коефіцієнта гідравлічного тертя (коефіцієнта Дарсі); дослідження нестаціонарного (несталого) витікання рідини через гідродросель (малий отвір у тонкій стінці); визначення залежності коефіцієнта витрати гідродроселя від температури робочої рідини.

Крім того, дане обладнання дозволяє в автоматичному режимі здійснювати зіставлення отриманих експериментальних характеристик з результатами розрахунків, що дає можливість оцінювати похибки, які допускаються при розрахунках. Інформаційно-вимірювальна система стенду дозволяє визначати тиск, витрату, температуру робочої рідини, час. Забезпечення при випробуваннях досить високих тисків і швидкостей течії рідини робить досліджувані процеси наочними, що сприяє більш кращому засвоєнню студентами нового матеріалу. 

Колектив кафедри теплоенергетики висловлює свою подяку Станіславу Миколайовичу та Василю Дмитровичу за надану допомогу і підтримку! 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook