НУБіП України серед амбасадорів України з розвитку міжнародної співпраці в межах Програми ЄС Еразмус+

27 серпня 2021 року
Відповідно до результатів конкурсів Еразмус+ напряму International Credit Mobility (ICM) з 2014-2020 рр., наш заклад увійшов в ТОП-25 закладів вищої освіти України за кількістю таких проєктів.


    Відтепер ми у спільноті амбасадорів України з розвитку міжнародної співпраці в межах Програми ЄС Еразмус+ чим безмежно пишаємось!
За останні роки наш університет дуже плідно працював в цьому напрямку, статистику зростання кількості учасників програми обміну за проектами Ерасмус+ мобільність становить 65 НПП та 43 студенти. Це число могло б бути значно більшим, якщо не брати до уваги карантинні обмеження спричинені COVID19.
Все більше наших студентів отримують змогу навчатись закордоном та отримувати неоціненний досвід, а викладачі діляться своїми здобутками та обмінюються досвідом з викладачами Європейських університетів.


      Ми пишаємось кожним з тих хто був відібраним на програми мобільності і хочемо нагадати декілька відгуків як від НПП так і від студентів:


«Європа доступна за одну-дві години польоту, а перед випускниками західних ЗВО або ж стажерами відкриваються більш ширші перспективи. Проте, багато хто вважає, що західна освіта недоступна. Це не зовсім так. У кожного є всі шанси отримати грант на навчання або стажування за кордоном. Для цього потрібні виключне бажання вчитися, наполегливість та впевненість в собі. У рамках програми ERASMUS + останній семестр цього навчального року я навчалась у Вищій школі сільського господарства та природничих наук (м. Лілль, Франція). Беззаперечно, досвід участі у цій програмі – це вагома перевага та неоціненний міжнародний багаж, який підвищує конкурентну спроможність студента-учасника програми на ринку праці.»

Так описала свій досвід навчання Антоніна Мусій, студентка 4 курсу економічного факультету.

 

«Мене звати Загородній Олег, я студент першого року магістратури агробіологічного факультету. Влітку цього року мені випала можливість спробувати свої сили та подати заявку на участь у програмі «Erasmus +» . Заняття дещо відрізнялись від типових пар в Україні, тож доводилось спочатку звикати до того, що вони тривають 4-5 годин з переплетенням лекційної та практичної частини. Було багато завдань, які передбачали підготовку проектів, як групових так і особистих, з виконанням презентацій, саме тому вдалося удосконалити свої навички як підготовки самих презентацій, так і доповідей англійською мовою. За семестр навчання в Латвії вдалося здобути величезну кількість нових знань та навичок, попрацювати в міжнародних колективах, які мають абсолютно різні підходи до життя. Але найважливіше – це друзі з усіх континентів та десятків країн.»

Такими були враження Загороднього Олега, студент першого року магістратури агробіологічного факультету.


"Все розпочиналось дуже просто, одного разу на сайті новини у розділі «Міжнародна діяльність», я побачив оголошення про відкритий конкурс за програмою Erasmus + до Туреччини, в Стамбул, і я вирішив спробувати свій шанс і подав свої документи. Я дуже хвилювався, щодо майбутнього відбору, але склавши всі співбесіди мене було обрано. Місцеві студенти, дуже привітні та завжди допомагають при учбовому процесі, оскільки процедура навчання різна, спочатку мені було дуже складно зрозуміти, що до чого, але з кожного мого курсу, які обрав, студенти допомагали мені. Щодо наших практичних занять, то зазвичай ми ділимося на групи 8 студенів і разом готуємо звіт (final report), це сприяє розвитку роботи в колективі з усіма наслідками. Лабораторні та практичні заняття проходять швидко і дуже цікаво. Лабораторії Університету забезпечені обладнанням та лабораторним посудом, і це дає можливість студентам експериментально підтверджувати набуті знання. У підсумку хочу сказати, що я задоволений тим, що маю можливість навчатись цей семестр у Стамбулі. Студентам НУБіП, бажаю не вагатись, а завжди йти вперед, і використовувати свій шанс!"

Саме так про свій досвід нам розказав Романенко Андрій, студент 3 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

 

    Згідно таких відгуків можна 100% сказати, що програми Еразмус+ це ідеальна можливість для постійного розвитку, наш університет активно розвивається в цьому напрямку та кожного року знаходить нових партнерів з різних країн.

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook