Попри випробування — наші студенти будуть отримувати повноцінну освіту

5 серпня 2021, 16:25

   “В умовах, котрі змінили формат навчання, ми – викладачі, орієнтовані на максимальну ефективність для студентів, щоб попри дистанцію, он-лайн навчання – матеріал був би викладений цікаво й змістовно, результативно з перспективою подальшого успішного працевлаштування, – ділиться підготовкою до нового навчального семестру Вероніка Василівна Чекалюк, – попри випробування – наші студенти будуть отримувати повноцінну освіту, ми продовжуємо шукати інноваційні методи навчання, щоб спростити адаптацію студентів до комбінованого чи дистанційного освітнього процесу. Молодим людям потрібні наочні приклади успіху, можливість діалогу із авторитетними особистостями, саме тому ми орієнтовані на те, щоб відкривати можливості для комунікацій із легендарними особистостями”.
   Відбулася чергова зустріч Вероніки Василівни Чекалюк із Ларисою Валентинівною Кадочниковою, обговорили теми для спілкування зі студентами у 2021-2022 рр.

   Восени відбудеться живе онлайн-спілкування з багатьма усесвітньо відомими експертами, які ділитимуться своїми знаннями та досвідом під час зустрічей зі студентами НУБіП України, зокрема із членами гуртка “Юний журналіст” 
   Молодим людям для самореалізації потрібен наставник / мудрий ментор професіонал, фахівець своєї справи, який готовий ділитись своїм досвідом та знаннями. Ментор ділиться секретами успіху, підказує та заохочує до прийняття нових викликів, постановки цілей, підтримує в нових починаннях.
   Творча зустріч з легендарною актрисою — це початок циклу змістовних зустрічей для студентів у 2021-2022 рр. План зустрічі: перегляд фрагментів фільму, промова актриси, діалог з аудиторією, фотографування.
   Лариса Кадочникова знялася в таких культових фільмах, як "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова, "Криниця для спраглих", "Білий птах з чорною ознакою", "Час, вперед!", "Історія одного кохання" і багатьох інших. Крім кіно, Лариса Валентинівна грає на театральній сцені: з 1964 року актриса грає в київському драматичному театрі імені Лесі Українки. За роки своєї творчості Лариса Кадочникова була нагороджена Орденом За заслуги I, II і III ступеня за значний внесок у культурний розвиток України, державною премією України імені Тараса Шевченка.

   Пані Ларису знають як Марічку Гутенюк, красуню із фільму "Тіні забутих предків" (1964). Одна з найбільш відомих та знакових ролей Лариси Кадочникової. У драмі, знятій за мотивами однойменної повісті Михайла Коцюбинського, актриса втілює образ Марічки – коханої Івана. На тлі багаторічної ворожнечі двох сімей між двома молодими людьми зароджуються світлі і ніжні почуття. Коли Іван іде на заробітки, Марічка тоне в річці. Забути кохану і почати жити з чистого листа Івану так і не вдається.

 


   Гарвардський університет (США) оновив перелік фільмів, які обов`язково має подивитися кожен претендент на кандидатський ступінь у кінознавстві. До списку потрапила екранізація книги українського письменника Михайла Коцюбинського «Тіні забутих предків» (1911) режисера Сергія Параджанова. Сьогодні до гарвардського списку кращих в історії світового кіно художніх і документальних стрічок входить 800 фільмів. Серед них – дві картини режисера Сергія Параджанова: «Тіні забутих предків» (1964) та «Колір граната» (1969). «Тіні забутих предків» – українська стрічка, зйомки якої відбувалися у Київській кіностудії художніх фільмів ім. О. Довженка. Фільм отримав 39 міжнародних нагород, 28 призів на кінофестивалях у 21 країні. У фільмі «Колір граната» йдеться про вірменського поета Саят-Нова. Фільм знято у кіностудії «Арменфільм».

   До зустрічі в НУБіП України.

Матеріал підготувала: Олена Пуща,
абітурієнтка спеціальності "журналістика",
член гуртка "Юний журналіст"

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook